Ingezonden persbericht


CONCEPTRONIC PRESENTEERT NIEUWE SNEL EN GEMAKKELIJK MONTEERBARE USB 3.0 HARDDISKBOXEN


* Deze revolutionaire behuizingen zijn ontwikkeld om de opslagmogelijkheden van harde schijven en multimediaspelers te beschermen en te vergroten.


* Ze zijn ontworpen met de nieuwe USB 3.0-technologie die ervoor zorgt dat bestanden 10 keer sneller worden gekopieerd dan met de USB 2.0-technologie.

Amersfoort, 4 augustus 2010 - Conceptronic, Europees specialist op het gebied van mobiliteit en connectiviteit, lanceert twee modellen harddiskboxen: de van aluminium vervaardigde CHD3SUSB3 USB 3.0 voor externe 3.5' harde schrijven en de elegante CHD3DUSB3 USB 3.0 voor externe 2.5' harde schijven. De laatste beschikt over een schuifmechanisme waardoor men er zonder tussenkomst van een schroevendraaier een harde schijf in kan monteren.

USB 3.0 is een relatief nieuwe en revolutionaire technologie, aangezien de maximale snelheid waarmee men gegevens kan overbrengen (4,8Gb/s) 10 keer zo snel is als die van USB 2.0 boxen. Deze technologie zorgt er onder andere voor dat de functies van alle types externe harde schijven of multimediaspelers kunnen worden uitgebreid.

PM van Til, Product Marketing Manager van Conceptronic, verklaart: 'Het aantal gebruikers dat de capaciteit van zijn computer uitbreidt met een externe harde schijf neemt enorm toe en één van de meest gewaardeerde aspecten is de datasnelheid waarmee bestanden van het ene apparaat naar het andere worden overgebracht. Met name om deze reden heeft Conceptronic ervoor gekozen om de nieuwe USB 3.0-poort die de kopieertijd reduceert in zijn harddiskboxen te integreren. Hierdoor wordt het overbrengen van grote bestanden zoals foto's en films aanzienlijk minder tijdrovend.' Dankzij USB 3.0 kan men in slechts enkele seconden hoge resolutie films kopiëren of back-ups van zijn bestanden maken.

CHD3SUSB3_P+3D_mir

De CHD3SUSB3
Deze aluminium box staat op een voet waarmee het toestel zowel verticaal als horizontaal kan worden geplaatst en waarmee eenvoudigweg een 3.5' SATA harde schijf op de USB 3.0-poort van een laptop of desktop kan worden aangesloten. Dankzij de maximale datasnelheid van 4,8Gb/s is hij bovendien ideaal om grote bestanden zoals foto's en video's te kopiëren, om back-ups te maken of om een extra geheugen aan de computer toe te voegen. Adviesverkoopprijs: ¤ 44,99

CHD3DUSB3_P+3D_mirror_small

De CHD3DUSB3
Dit elegante model biedt de perfecte oplossing om grote hoeveelheden gegevens te kopiëren van een 3.5' SATA harde schijf naar een computer met USB 3.0-poort dankzij de maximale datasnelheid van 4,8Gb/s. De CHD3DUSB3 is voorzien van een schroefloos schuifmechanisme dat ervoor zorgt dat je hem moeiteloos en in slechts enkele seconden kan monteren. Adviesverkoopprijs: ¤ 39,99

CHD2SUSB3_P+3D_mirror

De CHD2SUSB3
Deze box is compatibel met alle 2.5' SATA harde schijven en maakt het mogelijk je bestanden met een maximale snelheid van 4,8Gb/s te kopiëren. Naast het moderne, lichte en ultraplatte ontwerp, is dit model gemakkelijk te monteren dankzij een schroefloos schuifmechanisme. Hij is eveneens compatibel met USB 2.0. Adviesverkoopprijs: ¤ 29,99

()

Voor meer informatie over deze producten, raadpleeg onze website www.conceptronic.net

Over Conceptronic: Conceptronic - het in Europa geregistreerde connectivitymerk van 2L Alliance BV - is specialist op het gebied van mobiliteit en connectiviteit voor de consumenten - en klein zakelijke markt.


Ingezonden persbericht