Ingezonden persbericht


Micro Focus lanceert CICSÒ for .NET

Bredere mainframemigratiemogelijkheden en CICS-ondersteuning als beheerde .NET-component voor Microsoft-applicatieplatform, waaronder Azure(TM) Microsoft onderscheidt Micro Focus met Technology Achievement Award

Hoofddorp, 4 augustus 2010 - Micro Focus® (LSE.MCRO.L) heeft tijdens de Microsoft Worldwide Partner Conference 2010 een nieuwe versie van zijn mainframemigratie- en applicatiemoderniseringsoplossing Server Enterprise Edition for .NET aangekondigd. De oplossing is bedoeld voor het Microsoft-applicatieplatform inclusief Azure(TM). De nieuwe versie past in een reeks van recent gelanceerde producten voor het Microsoft-platform, waaronder Micro Focus Visual COBOL, Micro Focus Silk4Net, Micro Focus DevPartner Studio en Micro Focus Analyzer Express als onderdeel van de Visual Studio 2010-lancering. Eerder dit jaar kwam Micro Focus Rumba v8 beschikbaar tijdens de lancering van Windows 7. De introductie van al deze producten was voor Microsoft aanleiding om Micro Focus tijdens de Worldwide Partner Conference 2010 te onderscheiden met een Technology Achievement Award.

De nieuwe versie helpt organisaties bij het terugdringen van de risico's en het reduceren van de kosten van het migreren van COBOL-, CICS- en DB2Ò-applicaties naar het Microsoft-applicatieplatform. Migraties zijn mogelijk zonder wijzigingen aan de onderliggende applicatiecode of data. Daardoor blijft alle hierin opgesloten essentiële businesslogica behouden en verlagen organisaties de aan re-hosting gerelateerde testkosten.

De nieuwe oplossing is gebaseerd op Micro Focus Visual COBOL en Microsoft Visual Studio 2010, en biedt een uitgebreide ontwikkel- en testomgeving voor het migreren, moderniseren en ontwikkelen van mainframeapplicaties voor het Windows-applicatieplatform. Visual Studio-ontwikkelaars en Windows-systeemengineers kunnen nu voor het eerst zelf mainframeapplicaties moderniseren en ondersteunen. Een goede stap in de richting van het oplossen van de toenemende kenniskloof waar veel organisaties mee kampen. "Deze oplossing biedt onze klanten het beste platform voor het innoveren van hun bedrijfsdata en applicaties", zegt Reza Warnink, algemeen directeur Noord-Europa van Micro Focus. "Het Microsoft-applicatieplatform biedt onze klanten enorme kosten- en prestatievoordelen. Micro Focus en Microsoft hebben samen de beste oplossing ontwikkeld voor het migreren van bedrijfskritische mainframeapplicaties."

Micro Focus Server Enterprise Edition for .NET maakt gebruik van het Microsoft .NET Framework, Windows Server 2008 R2 en SQL Server 2008 R2, en stelt bedrijven in staat aanzienlijke winst te boeken op het gebied van terugverdientijd, productiviteit en total cost of ownership.

"Organisaties met IBM System z-servers migreren naar het Microsoft-applicatieplatform om beter te kunnen inspelen op de behoefte van de business en om tegelijkertijd de kosten drastisch te verlagen", zegt Bob Ellsworth, Director of Enterprise Platform Modernization bij Microsoft. "De mogelijkheid om COBOL- en CICS-applicaties te gebruiken als .NET-componenten, biedt IBM-klanten een dynamisch en kosteneffectief alternatief."

Voor meer informatie over het portfolio van applicatiemoderniseringsoplossingen van Micro Focus: http://www.microfocus.com/products/studio/index.aspx. ###
Over Micro Focus
Micro Focus, lid van de FTSE 250, levert innovatieve software die ervoor zorgt dat bedrijven de waarde van hun bedrijfsapplicaties kunnen vergroten. Micro Focus Enterprise Application-software voor modernisering en beheer zorgt ervoor dat de applicaties van klanten snel zijn aan te passen aan marktveranderingen. Tevens ondersteunen Micro Focus-oplossingen moderne architecturen die lagere kosten en minder risico met zich meebrengen. Voor meer informatie: www.microfocus.com(.