Partij van de Arbeid

Partij van de Arbeid

Den Haag, 3 augustus 2010

Vragen van het lid Van Dekken (PvdA) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

naar aanleiding van de door de KNVB behaalde winst tijdens het WK Voetbal


1. Heeft u kennis genomen van het bericht in RTL Nieuws, De Volkskrant en RTV Noord dat veel voetbalclubs in de financiële problemen verkeren?


2. Bent u bekend met het gegeven dat de KVNB tijdens het WK in Zuid-Afrika een winst heeft gemaakt van 19 miljoen euro?


3. Deelt u de mening dat het organiseren van het WK voetbal in Nederland in 2018 niet alleen zaak is van de Nederlandse regering maar ook van de KNVB? En zo nee, waarom niet?


4. Bent u bereid, vanuit de gedachte dat de regering actief bezig is de organisatie van het WK voetbal in 2018 (dan wel 2022) binnen te halen, een actieve rol te spelen in het creëren van een goede en gezonde voetbalsector ? En zo nee, waarom niet?


5. Deelt u de mening dat het van belang is dat voor het binnenhalen en organiseren van het WK voetbal in 2018 (dan wel 2022), niet alleen de overheid maar ook de voetbalsector voldoende investeert in jeugdopleidingen? En zo nee, waarom niet? Deelt u de mening dat hier dus ook een rol is weggelegd voor de KNVB? En zo nee, waarom niet?


6. Bent u bereid met de KNVB in gesprek te gaan over de wijze hoe de KNVB de gemaakte winst tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika in kan zetten voor het verder versterken en ondersteunen van de amateurvoetbalsport voor jongens en meisjes in Nederland? En zo nee, waarom niet?