Ingezonden persbericht


Hyundai-rijder geeft niets om status

Bezitters van Audi, BMW en Mercedes zien automerk als mede bepalend voor aanzien

Emmeloord, 4 augustus 2010 - Autobezitters die belang hechten aan status en het uitdragen daarvan rijden bij voorkeur in een Audi, BMW of Mercedes. Deze merken passen volgens de bestuurders het best bij het aanzien dat zij willen uitstralen. Dat blijkt uit onderzoek van Marktplaats.nl onder ruim 1.000 respondenten. Eigenaren van Hyundai, Suzuki en Ford zijn het minst geĂŻnteresseerd in status en een automerk als 'uithangbord' daarvan.

Uit het onderzoek blijkt verder dat niet minder dan 70% van de Nederlanders vindt dat het automerk moet passen bij de persoonlijke status. "De auto's met een duurder imago, zoals BMW, Audi en Mercedes zijn wel degelijk gewild vanwege hun standing", verduidelijkt Dick Gorris, Manager Automotive van Marktplaats.nl de resultaten. "De eigenaren van een Suzuki of Hyundai kijken blijkbaar minder naar het merk."

Juist de automerken met het prijziger imago scoren steeds hoger als het gaat om het aantal 'hits' op Marktplaats.nl Gorris: "In de Top 5 van meest gezochte auto's op Marktplaats.nl zijn BMW, Mercedes en Audi inmiddels ook vertegenwoordigd. Die zijn goedkopere merken als Hyundai en Skoda al voorbijgestreefd."

Top 5 van meest gezochte auto's op Marktplaats:

1. Volkswagen

2. BMW

3. Mercedes-Benz

4. Opel

5. Audi

(Deze Top 5 is samengesteld op basis van ingevoerde zoektermen op Marktplaats.nl in mei, juni en juli 2010.)

Over Marktplaats Auto's
Marktplaats is de grootste autosite van Nederland met het meest actuele aanbod. Maandelijks ontvangt de groep Auto's ruim 1 miljoen unieke bezoekers. Per dag worden er meer dan 6.000 advertenties van zowel particulieren als autobedrijven in deze groep geplaatst. Marktplaats Auto's biedt consumenten veel gratis informatie over elke auto, zoals een check op de kilometerstand, garantie, eigendom, registratie en onderhoud. Daarnaast geeft Marktplaats tips en een checklist om de aankoop of verkoop van een occasion nog eenvoudiger te maken. Dit, in combinatie met de kennis van consumenten, maakt Marktplaats de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs. Marktplaats is gevestigd in Amsterdam en Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.