Persbericht

Citrix benoemt Peter van Lingen tot Manager System Integrators


Vianen, 4 augustus 2010 - Peter van Lingen is benoemd tot Manager System Integrators bij Citrix Benelux. Hij stuurt een team aan dat verantwoordelijk is voor het ondersteunen van de system integrators in Nederland, België en Luxemburg.

Met deze aanstelling wil Citrix zich nog meer richten op een goede samenwerking met deze partners. System integrators zijn grote organisaties die bij eindgebruikers complete IT-omgevingen kunnen inrichten. De oplossingen van Citrix op het gebied van virtualisatie, networking en cloud computing spelen hier vaak een belangrijke rol in. Citrix werkt daarom nauw samen met deze partners. Ze kunnen rekenen op zowel technische als commerciële ondersteuning, alsmede het gezamenlijk creëren van customer demand, met name in de desktopvirtualisatie-markt. System Integrators in de Benelux zijn onder meer Capgemini, Atos Origin, CSC en Fujitsu.

Van Lingen werkte hiervoor enkele jaren als Manager Business Development bij Citrix. In deze rol ondersteunde hij initiatieven op het gebied van nieuwe technologieën en marktontwikkelingen op lokaal niveau.

"System integrators zijn van essentieel belang bij het implementeren van onze oplossingen bij veel eindgebruikers", aldus Van Lingen. "Ze zorgen ervoor dat onze producten optimaal werken binnen de IT-omgeving van bedrijven. Ik kijk ernaar uit om de banden met deze belangrijke partners nog verder aan te halen."