AhnLab beschermt de Europese online bankierenmarkt tegen Trojaans paard ZeuS met ‘AhnLab Online Security’

  • AOS blokkeert hackaanvallen waaronder ZeuS, op sites voor internetbankieren en e-commerce
  • Voldoet aan wereldwijde internetstandaard: compatibel met meerdere webbrowsers
SEOEL, Zuid-Korea--(BUSINESS WIRE)-- 20100804 --

AhnLab Inc. (CEO Hong-sun Kim, www.ahnlab.com)(KOSDAQ:053800), een toonaangevend aanbieder van geïntegreerde beveiligingsoplossingen, heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf zich zal gaan richten op de Europese beveiligingsmarkt voor bankieren met ‘AhnLab Online Security’(http://aos.ahnlab.com, AOS), een betaalbare END-POINT beveiliging met volledige functionaliteit. AOS zorgt voor veilige banktransacties door persoonlijke gegevens op online bankpagina's te beveiligen.

Volgens een recent onderzoek regelt 30-40% van de Europeanen hun bankzaken via internet (RSA 2010 Global Online Consumer Security Survey) en maakt meer dan 80% van de Europeanen zich zorgen over de veiligheid van internetbankieren. Hoewel veel banken ter beveiliging gebruik maken van OTP-authenticatie, stijgt het aantal beveiligingsincidenten met betrekking tot internetbankieren in Europa, waarbij gedurende een periode van zes maanden in 2008 £ 21,4 miljoen euro verloren is gegaan.

Het Trojaanse paard ZeuS, dat zich steeds verder ontwikkeld in het stelen van financiële informatie en het uitvoeren van ongevraagde overboekingen, heeft in een recent geval voor enorme schade gezorgd voor gebruikers van e-commerce op een geïnfecteerde PC, die een vervalst inschrijfscherm te zien kregen.

AOS, de online END POINT beveiligingsdienst voor veiligheidsbedreigingen voor zakendoen via internet ontdekt en blokkeert de hackpogingen van ZeuS en soortgelijke bedreigingen door middel van 4 unieke onderdelen. AOS voorkomt diefstal van identiteits- en wachtwoordgegevens, HTML-injectie en schermvastlegging door ZeuS meteen bij activatie te detecteren. Tevens wordt persoonlijke informatie beschermt tegen alle mogelijke malware-routes, zoals toetsenborden, PC’s, webbrowsers, en memorysticks. ‘AOS’ ondersteunt meerdere webbrowsers zoals IE, Firefox, Chrome, Safari en Opera.

“Internetbankieren en e-commerce heeft over de hele wereld een enorme vlucht genomen, omdat het zo gemakkelijk en toegankelijk is. Aan de andere kant is het aantal veiligheidsbedreigingen die de kwetsbaarheid van het systeem aanvallen ook enorm gegroeid,” aldus Hongsun Kim, CEO van AhnLab. “AOS maakt het zowel leveranciers als gebruikers mogelijk van e-commerce hun online bankactiviteiten te beveiligen, door het bieden van gespecialiseerde functies en door de 15 jaar ervaring als leverancier van beveiligingsdiensten,” vervolgde hij.

AhnLab zal AOS aanbieden op de Europese beveiligingsmarkt voor bankieren met haar bewezen staat van dienst op het gebied van beveiliging voor internetbankieren. Een aantal van de algemeen bekende banken in de wereld, zoals Citibank (Korea), Standard Chartered First Bank (Korea), Citicorp Banamex (Mexico) - de grootste bank van Latijns-Amerika - en Banco Santander (Mexico) maken nu al gebruik van AOS om hun systeem voor internetbankieren te beveiligen tegen kwaadwillige code en om hun klanten betrouwbare diensten te kunnen bieden.

AhnLab zal de samenwerking met Europese partners, waaronder SQNetworks (http://www.sqnetworks.com), versterken om een doelgerichte marketingcampagne op te zetten waarmee AOS verspreid kan worden over de Europese markt voor internetbankieren.

“De veiligheid van persoonlijke online rekeninggegevens is een steeds belangrijker beslissingscriterium wanneer gebruikers van internetbankieren hun bank kiezen. Veel banken gebruiken hun pin (persoonlijk identificatienummer) / tan (transactienummer)-lijsten, mobiele tan of een SmartCard. Maar door het toenemende aantal aanvallen dat plaatsvindt via meerdere kanalen, voelen gebruikers zich misschien niet meer veilig met de bestaande oplossingen”, aldus Sher Khattak, Chief Technology Director van SQNetworks. “AOS is een solide beveiligingsoplossing en bewezen technologie, en maakt gebruik van innovatieve beveiliging met meerdere lagen. Miljoenen gebruikers hebben deze oplossing gedurende de afgelopen tien jaar toegepast.”

AhnLab Online Security

‘AOS’ bestaat uit ‘AOS Secure Browser, ‘AOS Anti-key logger’, ‘AOS Firewall’ en ‘AOS Anti-virus/spyware’.

  • ‘AOS Secure Browser’ is één van de eerste veiligheidsbrowsers ter wereld en werd in 2008 door AhnLab ontwikkeld om het zeer gevaarlijke hacken van computergeheugen tegen te gaan, door gebruik te maken van een aparte en beveiligde browser voor online transacties. Tevens beschermt het een breed scala aan programma's voor internetbankieren of HTS (Home Trading System). De nieuwste versie ondersteunt beveiliging tegen schermvastlegging en XSS-blokkeerfuncties voor nog betere beveiliging.
  • ‘AOS Anti-key logger’ beschermt gevoelige persoonlijke gegevens - wachtwoord, rekeningnummer, creditcardnummer, huisnummer, etc. - die via het toetsenbord worden ingevoerd. Met AhnLab's gepatenteerde 'Key Logging Prevention Method using Keyboard Data Authentication [10-0734145]' en beveiligingsfunctie voor USB-toetsenborden zorgt dit onderdeel voor perfecte beveiliging van de PS/2-poort door middel van het gepatenteerde systeem voor niet-periodieke, willekeurige gegevensoverdracht.
  • ‘AOS Firewall’ is een online firewall voor de PC en beschermt gebruikers tegen variabele bedreigingen van de veiligheid. Het beschermt individuele gebruikers tegen verschillende gevaren en detecteert/blokkeert ongeoorloofde toegang en externe hackpogingen, zodat persoonlijke informatie niet uitlekt en gegevens niet beschadigd raken.
  • ‘AOS Anti-virus/spyware’ is een online anti-virusprogramma dat is ontwikkeld met de technologie en vakkennis die AhnLab gedurende de afgelopen twintig jaar heeft opgedaan. Men kan virussen en spyware opsporen en verwijderen op alle met het internet verbonden computers, zonder dat een extra anti-virusprogramma geïnstalleerd hoeft te worden.

Over AhnLab

Gevestigd in Zuid-Korea ontwikkelt AhnLab Inc. toonaangevende beveiligingsoplossingen en levert professionele diensten die zijn toegesneden op het beveiligen van gevoelige persoonlijke en zakelijke informatie. AhnLab is al sinds 1988 een toonaangevende innovator op het gebied van informatieveiligheid, en haar anti-virus producten en diensten voldoen aan de strenge veiligheidseisen van zowel bedrijven als individuele gebruikers. Alle oplossingen zorgen 24 uur per dag, 7 dagen per week continu voor het opsporen en voorkomen van kwaadwillende code en hackaanvallen, door middel van AhnLab's responscentra zoals ASEC en CERT.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
AhnLab Inc.
Changmin Song, +82 2 2186 7955

seemefly@ahnlab.com

Ticker_symbol KOE:053800
ISIN KR7053800009