Ingezonden persbericht


Ballonnen zoeken biodiversiteitTijdens de feestweek van Buitenpost is op de 1e woensdag van augustus op en nabij het terrein van De Kruidhof de inmiddels traditionele Natuurmarkt.

Dit jaar viert DeKruidhof haar 80 jarige bestaan en wordt de Natuurmarkt voor de 20e keer gehouden. Als jubileumcadeau aan de bezoekers van de markt is de Botanische Tuin en het IJstijdenmuseum de hele dag gratis toegankelijk. En voor de kinderen is er volop gelegenheid te spelen in de nieuwe educatieve kinderspeeltuin. Nabij deze tuin kunnen deze dag van 11:00-15:00 uur feestelijke Jubileumballonnen worden opgelaten door kinderen tot en met 12 jaar. Het briefje onder de ballon vraagt de vinder om iets te schrijven over de biodiversiteit van de plaats waar de ballon is neergekomen. In het jaar van de biodiversiteit wordt vooral om bewustwording gevraagd van eigen omgeving. De groei van planten, de verscheidenheid aan dieren, het behoort allemaal toe aan biodiversiteit, ofwel hoeveelheid leven. De gemeente Achtkarspelen en ook De Kruidhof proberen biodiversiteit uit te dragen.

De afzender die de meest verre biodiverse omgeving per e-mail aan De Kruidhof kenbaar maakt, maakt kans op een bijzonder natuur- en milieu educatief pakket. --------