Belgische eigenzinnige film 'Four Roses' vanaf 4 augustus in de zalen

20/07/2010 15:58

Zoffa

De Belgische prijswinnende langspeelfilm 'Four Roses' is vanaf 4 augustus te zien in Cartoon's te Antwerpen en Actor's Studio te Brussel, vanaf 5 augustus in Studio Skoop te Gent.

Vorig jaar realiseerde de Gentse regisseur Kris De Meester op eigen krachten zijn debuutfilm 'Four Roses'. Het resultaat is een eigenzinnige Engelstalige film, die een veel gevraagde must-see is geworden in het internationale Independent filmfestival circuit en reeds meerdere prijzen heeft gewonnen.

'Four Roses' gaat over alles en niks, de ondraaglijke lichtheid van het bestaan en de eeuwigdurendheid van elke wegtikkende minuut. Elk moment dat voorbij gaat is belangrijk want het beïnvloed ongewild de verdere levensloop. Het verhaal speelt zich af tijdens een zwoele nacht in een hotel, ergens aan de rand van een industriële stad. 12 personages met elk hun eigen leven en met elk hun eigen manier om de tijd te doden.

Anna J. Takayama van het European Independent Film Festival beschreef de film onlangs als "a provocative, black and white drama exploring themes of isolation, love and being". N.a.v. een screening in het Dokter Guislain Museum te Gent tijdens Ciné Privé 2010 werd de film door Schamper als "een jonge Jarmush" omschreven. Nog recenter kon de film rekenen op een mooie recensie in de Tuscon Film Industry Examiner, n.a.v. een screening in Tuscon (AZ, USA) "Truly unique and a step forward in the art form" en "writer/director De Meester had a clear vision". Tom O'Malley van AceFest had het over 'truly a gem' ('een echt pareltje').

De hoofdrollen worden vertolkt door Mieke Daneels, Felipe Mafasoli, Brad Moore, Aldevina da Silva, John Samaha, John Flanders, Shai Shahar, Bruce Geduldig, Hiske De Landtsheer en Axel De Vreese. 'Four Roses' werd geschreven en geregisseerd door Kris De Meester.

Officiële website: http://www.fourrosesmovie.com

Studio Skoop: http://www.studioskoop.be/detail_archief.php?film=340&speciaal=6

Flanders Image: http://www.flandersimage.com/index.php?col=/product&doc=1415&title=Four%20Roses

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1454964/

EXTRA INFO:

In het kader van de inzending voor het European Independent Film Festival had één van de organisatoren een gesprek met Kris De Meester. Het (Engelstalige) interview kan je lezen op de site van het festival: http://www.ecufilmfestival.com/en/2009/10/meet-the-director-four-roses/

DOWNLOADS:

Poster/Cover (hoge resolutie): http://www.fourroses.org/coverphoto_2010.jpg

Poster/Cover (lagege resolutie): http://www.fourroses.org/coverphoto_2010_low.jpg

Foto regisseur Kris De Meester (hoge resolutie): http://www.fourroses.org/kris_de_meester.jpg

Foto regisseur Kris De Meester (lage resolutie): http://www.fourroses.org/kris_de_meester_low.jpg

Interview Kris De Meester (Nederlands): http://www.fourroses.org/qa_Kris_De_Meester_NL.pdf

Still1: http://www.fourroses.org/still_Brad_Moore_and_Aldevina_da_Silva.jpg

Still2: http://www.fourroses.org/still_Felipe_Mafasoli.jpg

Still3: http://www.fourroses.org/still_Mieke_Daneels.jpg

Still4: http://www.fourroses.org/still_Mieke_Daneels_and_Felipe_Mafasoli.jpg

Trailer: http://www.fourroses.org/four_roses_trailer_new.mov of via YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=wymhUqwRUww

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel