Gemeente Culemborg

Calamiteitenverlichting oude binnenstad


Culemborg beschikt sinds 1 juli 2010 over calamiteitenverlichting in het gebied Oude Vismarkt - Markt - Binnenpoort - Varkensmarkt. Het verlichtingsniveau van de straatverlichting kan op verzoek en op afroep op het dubbele lichtniveau worden ingeschakeld.

De politie kan in geval van incidenten of calamiteiten het verlichtingsniveau verdubbelen. Daarvoor staat in de meldkamer van de politie in Nijmegen een bedieningskast. Door op de knop van Culemborg te drukken gaat de verlichting naarhet gewenste lichtniveau.Enkele medewerkers van de gemeente kunnen de verlichting bedienen via een speciale aansturing. Naast het gebruikbij calamiteiten is deze aansturing ook te gebruiken bij festiviteiten en evenementen.

Renovatie
Medio september wordt de straatverlichting gerenoveerd in de:
* Everwijnstraat

* Jodenkerkstraat

* Grote Kerkstraat

* Vierheemskinderstraatje

* steeg van de Markt naarhet stadskantoor

Deze straten krijgen dezelfde verlichting als in de Zandstraat, Herenstraat enRidderstraat.Deze straatverlichtingis overigens niet uitgerust met variabele lichtniveaus.

Met deze nieuwe verlichting wordt het woon- en verblijfsklimaat, en onder andere de sociale veiligheid, in de binnenstad verbeterd.