Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba


Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba Woensdag 04 augustus 2010

Kustwacht en Politie onderscheppen cocaïne nabij Aruba

De Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba in samenwerking met het Korps Politie Aruba hebben in de nacht van dinsdag op woensdag 4 augustus, ongeveer 70 kilo cocaïne onderschept op een go-fast. Zes personen zijn hierbij aangehouden.

De Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba heeft in de nacht van dinsdag op woensdag tijdens een patrouille met de SuperRhib, een verdachte go-fast gedetecteerd ten oosten van Aruba. De go-fast probeerde te vluchten, maar kon door de SuperRhib snel tot stoppen worden gedwongen. Tijdens de achtervolging sloeg de go-fast om en de zes opvarenden vielen in het water. De opvarenden werden aan boord van de SuperRhib genomen en bij nader onderzoek werden ook vier balen gevonden met ongeveer 70 kilo cocaïne. Hierbij is nauw samengewerkt met het Korps Politie Aruba (KPA) en de helikopter.

De zes verdachten en de balen cocaïne zijn opgebracht naar het Kustwacht Steunpunt te Savaneta en overgedragen aan de Sectie Georganiseerde Criminaliteit (SGC). De zaak is verder in onderzoek.