Ministerie van Defensie

Luchtmacht prominent bij Rescue Vlissingen

4 augustus 2010, 20.10 uur

Een AB-412 SP Search and Rescuehelikopter van het Defensie Helikopter Commando geeft een demonstratie in Vlissingen. (foto: Ministerie van Defensie)

De Koninklijke Luchtmacht was vandaag prominent aanwezig tijdens Rescue Vlissingen. Onder meer het F-16 Demoteam, een AB 412 SP reddingshelikopter en militaire brandweerwagens en ambulances gaven acte de présence op en boven de boulevard van de Zeeuwse badplaats.

Rescue Vlissingen is een gelegenheid bij uitstek om kennis te maken met plaatselijke, regionale en landelijke hulpdiensten. Eenheden van de politie, brandweer en ambulancediensten waren er dan ook in veelvoud. Particuliere organisaties zoals de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij, Zeehondencrèche Pieterburen en diverse dierenziekenwagens vonden Rescue Vlissingen eveneens interessant genoeg om aan deel te nemen.

De bemanning van een E-One crashtender van vliegbasis Woensdrecht liet enkele malen zien hoe overweldigend de krachtige tankspuitauto een quasi-brandje in een nabijgelegen slooppand bluste. De AB 412 werkte mee aan onder meer een medische evacuatie vanaf een schip op de Westerschelde. Toch was het vooral de F-16 act waarvoor velen naar de boulevard van Vlissingen waren gekomen. Ook de Royal Jordanian Falcons zorgden voor spektakel in hoger sferen.

Naast de Koninklijke Luchtmacht leverde het 40ste Smaldeel van de Belgische Luchtmacht uit Koksijde een bijdrage aan Rescue Vlissingen. De zuiderburen vaardigden een zware Sea King reddingsheli af, die eveneens onder de kust enkele demo's afwerkte.