Pluk de Nacht Openlucht Film Festival maakt programmering bekend

26/07/2010 11:14

Submarine Amsterdam

Pluk de Nacht

Open Air Film Festival Amsterdam

5 t/m 15 augustus 2010 - Het Stenen Hoofd

Toegang: Gratis

Pluk de Nacht maakt de programmering bekend van de zevende editie van het grootste openlucht filmfestival van Nederland.

Het Festival

Na het grootse succes van de afgelopen editie met ruim 25.000 bezoekers, vindt ook dit jaar het festival plaats in Amsterdam met een uitgebreide programmering. Gedurende 11 dagen worden op een reusachtig filmscherm de beste nationale en internationale speelfilms, documentaires, korte films en animaties vertoond, die (nog) niet in Nederland in de bioscoop zijn uitgebracht. Dit jaar is er extra veel aandacht voor speciale programma's.

Het festival vindt plaats van 5 t/m 15 augustus op het Stenen Hoofd aan het IJ. De films beginnen bij het vallen van de duisternis, rond half tien. Voorafgaand aan de film is er de mogelijkheid om heerlijk te eten en drinken. De traditionele strandstoelen en warme dekentjes zullen uiteraard niet ontbreken en iedere avond wordt feestelijk afgesloten.

Het Programma

De programmering, trailers, korte filmpjes en alle informatie is binnenkort te zien op de vernieuwde website:

WWW.PLUKDENACHT.NL

Een aantal onderdelen uitgelicht:

Donderdag 5 augustus

Openingsfilm - La Pivellina / Tizza Covi, Rainer Frimmel / Oostenrijk/ Italie / 2009 / 100'

Het festival dit jaar opent met de film 'La Pivellina', deze diep menselijke film biedt een kijkje in het leven van hechte circusgemeenschap in Italië. Zo documentair gefilmd, dat je er bijna in zou trappen - maar het is toch echt een speelfilm. Raak, betrokken en hartverwarmend. De film beleefde in 2009 haar wereldpremière tijdens de Quinzaine des Réalisateurs op het Filmfestival van Cannes en heeft inmiddels al vele prijzen gewonnen.

Zaterdag 7 augustus

Wholphin DVD en Pluk de Nacht presenteren: Seize the Wholphin!

Een avond vol korte films van het internationaal zeer gewaardeerde Wholphin DVD label.

Mede-oprichter en filmmaker Brent Hoff is dit jaar een van de Artists in Focus en wordt geëerd met een retrospectief van zijn werk en een programma rondom Wholphin DVD.

Op zaterdag 14 augustus is Hoff aanwezig op het Stenen Hoofd en organiseert hij een huilwedstrijd i.s.m. het publiek. Deze twee avonden zijn onderdeel van het samenwerkingsverband tussen Pluk de Nacht en Wholphin - DVD Magazine of Rare and Unseen Short Films.

Woensdag 11 augustus

Copacabana / Marc Fitoussi / Frankrijk / België / 2010 / 107'

In het grauwe Oostende lijkt de verkoop van vakantie-appartementen een onmogelijke opgave. Maar Babou (Isabelle Huppert), met haar aangeboren flair en charme, en haar gebrek aan g(ee)ne, doet het goed als beginnende colporteur. Isabelle Huppert is een prachtige paradijsvogel in de met chagrijn doordrenkte badplaats. Een film, lichtvoetig en wrang als de Franse actrice zelf.

Donderdag 12 augustus

This American Life

Met meesterverteller Ira Glass, is This American Life de meest succesvolle documentaire radioshow ter wereld. Elke week downloaden miljoenen luisteraars de nieuwste podcast vol onverwachte verhalen die Glass en zijn team uit de Amerikaanse werkelijkheid destilleerden. Minder bekend is de televisieversie van This American Life die drie Emmy's won, maar desondanks in Nederland alleen nog te zien is geweest tijdens een eenmalige screening van IDFA DocLab 2009. Pluk de Nacht vertoont het beste uit de televisieversie op groot scherm.

Vrijdag 13 augustus

Winnebago Man / Ben Steinbauer / VS / 2009 / 85'

Jack Rebney, voormalig camper-verkoper staat bekend als de kwaadste man op aarde. Hij werd bekend nadat een video met bloopers van zijn reclame voor de befaamde camperfabrikant Winnebago op internet werd geplaatst. Op deze video is hij te zien als een welbespraakte vloeker, in een constante staat van woede. Filmmaker Ben Steinbauer, een fan van het eerste uur, gaat op zoek naar Rebney en bouwt een ambivalente relatie op met de Winnebago Man.

"Madly Entertaining" - New York Magazine "Prepare to laugh hard!"- San Francisco Chronicle

Deze film heeft al vele prijzen gewonnen op festivals, waaronder HotDocs en was geselecteerd voor SXSW filmfestival.

Zaterdag 14 augustus

Thema: Love is in the air

Na zeven jaar schijnt er iets te gaan jeuken binnen sommige relaties. Pluk de nacht organiseert daarom tijdens deze zevende festivaleditie een speciale avond met louter films over de liefde. Het emotionele hoogtepunt van de avond is de Live Wholphin Huilwedstrijd.

Naast films op het grote scherm, wordt in de speciale liefdescaravan gedurende het gehele festival This American Love geprogrammeerd (de meest romantische radiodocumentaires uit het archief van This American Life).

Speciale progamma's

Buiten het hoofdprogramma om, vinden er de hele festivalperiode diverse andere

vertoningen en activiteiten plaats. Zo zijn er debatten, interviews (i.s.m. NFTVM), workshops (i.s.m. Klik! Amsterdam Animatie Festival), installaties en mediakunst in de openlucht van o.a. Dienke Groenhout (Gluurhuisjes) en Artist in Focus Randall Munroe (xkcd.com), en live evenementen.

Dit festival is o.a. tot stand gekomen met steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.plukdenacht.nl