Gemeente Barneveld


Omroep Gelderland op 5 augustus met `Zomer in Gelderland' op Torenplein

Omroep Gelderland trekt deze zomer door de provincie met het live radio- en tv-programma `Zomer in Gelderland'. Met deze zomertour zet Omroep Gelderland 35 Gelderse gemeenten op een zomerse manier op de kaart. In het programma wordt veel toeristische informatie gegeven over de gemeenten. Op donderdag 5 augustus 2010 - tijdens de Oud Veluwse Markt - komt `Zomer in Gelderland' naar Barneveld.

`Zomer in Gelderland' is een programma, dat rechtstreeks op locatie wordt uitgezonden. Omroep Gelderland bouwt een studio in de buitenlucht, vaak in de dorpskern, waarbij de omgeving als decor wordt gebruikt. In Barneveld wordt deze studio op het Torenplein gebouwd. Om de uitzendingen voor radio en televisie mogelijk te maken, moeten verschillende faciliteiten worden gerealiseerd. De regiewagen, de verbindingswagen, de audiowagen, etc. worden voor deze gelegenheid achter de Rabobank geplaatst. De gemeente Barneveld en Omroep Gelderland hebben omwonenden inmiddels geïnformeerd over deze maatregelen.

Programmaoverzicht

`Zomer in Gelderland' zendt op donderdag 5 augustus 2010 de hele dag rechtstreeks uit. Een kort programmaoverzicht:

06.00-14.00 uur
Live verslag in de bestaande ochtendprogramma's van Radio Gelderland - de verslaggevers van Omroep Gelderland ontwaken bijvoorbeeld met luisteraars bij een plaatselijke Bed & Breakfast, bezoeken leuke plekken in de gemeente en praten met bewoners. Er worden ook wandelingen georganiseerd en bovendien komt er `Een museum van 1 Dag'. Dit museum mag worden gevuld door inwoners van de gemeente waar `Zomer in Gelderland' op dat moment is. In het museum mag `van-alles-en-nog-wat' worden gezet, als men maar kan toelichten waarom het een plek in het museum verdient (alle objecten worden natuurlijk dezelfde dag weer teruggegeven).

14.00-16.00 uur
Een Berg Muziek - een live muziekprogramma, gepresenteerd door Eric van den Berg, waarbij inwoners en toeristen een plaatje kunnen aanvragen, de groeten kunnen doen, etc.

18.20-19.00 uur
Live tv-programma met presentatrice Angelique Krüger met onder andere een bekende hoofdgast, lokale gasten, een lokale kok die een zomers gerecht bereidt, het Museum van 1 Dag, het Mooiste Plekje, toeristische informatie, zomerse gezelligheid, etc.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, email: info@barneveld.nl