Politie Zeeland


---

1425-2010 Voortvluchtige aangehouden na drugsonderzoek, Vlissingen
Dinsdag zijn twee personen in een woning aan de Jan Vermeerlaan in Vlissingen aangehouden.
Het Basta-team van de politie Zeeland, dat zich speciaal bezig houdt met bestrijding van de overlast gevende drugscriminaliteit in Vlissingen, heeft de woning doorzocht. Dit gebeurde onder leiding van de rechter commissaris in het kader van drugsonderzoek.

In de woning bleek een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aanwezig te zijn. Deze man is sinds 2001 voortvluchtig nadat hij na zijn verlof niet terugkeerde op zijn detentieadres. Hij bleek in de tussenliggende jaren grotendeels te hebben verbleven op de Nederlandse Antillen. Hij is aangehouden.

Tevens werd de 47-jarige hoofdbewoner van de woning aangehouden. Aangetroffen drugs en geld werden in beslag genomen.

1426-2010 8 Overtredingen bij snelheidscontrole, Axel
Op woensdag is aan de Vaartwijk te Axel een snelheidscontrole gehouden. De politie besloot hiertoe omdat zij veel klachten over snelheidsovetredingen uit de wijk kregen.
In totaal werden acht snelheidsovertredingen vastgesteld waarvoor boetes zijn gegeven. De hoogst gemeten snelheid is 98 kilometer per uur.

1427-2010 Rijbewijs ingenomen na beschonken rit, Hulst
Een 37-jarige Belg is in de nacht van woensdag op donderdag zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij met drank op had gereden.
De man werd omstreeks 02.00 uur aangehouden op de N290 in Hulst. Agenten zagen hem erg langzaam rijden en vonden dat verdacht. Hij bleek bijna drie keer teveel te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar zijn rijbewijs is ingenomen.

Het duurde even voordat de Belg het bureau kon verlaten. Zijn bijrijder was ook beschonken, zij het minder dan de bestuurder, waardoor hij moest ontnuchteren voordat hij het stuur over kon nemen.