Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.35 uur

Utrecht, 05-08-2010

Geen vuurwapen

HOOGLAND - Na een melding van de mogelijke overdracht van een vuurwapen controleerden agenten vier jongemannen. Er bleek geen vuurwapen in het spel te zijn.

Rond 15.15 uur kreeg de politie de melding dat twee autos naast elkaar op de carpoolplaats aan de Bunschoterstraat stonden met daarin meerdere personen. De getuige meende te hebben gezien dat één van hen een vuurwapen uit een tas haalde en die kennelijk aan een andere jongeman wilde geven.

Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. De agenten zagen inderdaad dat achteraan op de carpoolplaats twee autos bij elkaar stonden, zonder andere autos direct in de buurt. In beide autos zaten twee jongemannen. De agenten zetten hun politievoertuigen zo voor de autos neer dat zij niet weg konden rijden. Gezien de melding van een vuurwapen, trok een agent zijn vuurwapen en sommeerde middels een zogenaamde uitpraatprocedure de jongemannen uit de auto te komen en op de weg te gaan liggen. Vervolgens werd het viertal, twee jongemannen van 18 en één van 19 jaar uit Hoogland en een 19-jarige jongeman uit Amersfoort, gefouilleerd en werden hun autos doorzocht. Daarbij bleek dat er in het geheel geen vuurwapen in het spel was. Wel troffen agenten in de auto een gedeelte van een trekhaak aan in een zwarte hoes.

De vier jongemannen verklaarden daar gewoon aan het chillen te zijn en alleen een pakje shag uit een tas te hebben gehaald. Ook kwam het viertal niet in de politiesystemen voor. De agenten legden uit wat de aanleiding voor de controle was en de geschrokken jongeren gaven aan begrip te hebben voor de ondernomen actie.