Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 09.35 uur

Utrecht, 05-08-2010

Doorgereden na aanrijding

BUNSCHOTEN Een automobilist reed op woensdag 4 augustus door na een aanrijding. Hij werd later aangehouden.

Rond 17.45 uur kreeg de politie de melding dat er een aanrijding tussen twee autos op de Oude Gest had plaatsgevonden. Daarbij was alleen schade ontstaan, maar één van de betrokken partijen was er na de aanrijding vandoor gegaan.

Agenten gingen naar de woning van de 41-jarige Soesterbergse eigenaar van de doorgereden auto. Daar zagen zij dat de man net aan kwam rijden en zijn auto parkeerde. De agenten zagen dat de auto aan de linkerzijde van voor tot achter verse schade had. Zij hielden daarop de verdachte aan voor het verlaten van de plaats van het ongeval. Hij is voor verhoor naar het politiebureau overgebracht.

Automobilist voelt nattigheid

BUNSCHOTEN Een automobilist wist aan het begin van de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 augustus kennelijk al dat hij te veel gedronken had en wilde aan een controle ontkomen.

Rond 01.15 uur zagen agenten een automobilist zonder gordel over het Kolkplein rijden. Zij zagen dat hij zijn auto parkeerde, uitstapte en in de richting van een horecagelegenheid liep. De agenten riepen dat hij moest stoppen, maar hij bleek Oost Indisch doof en liep door. De agenten pakten hem beet, maar de man, 46 jaar oud en afkomstig uit Bunschoten, gedroeg zich recalcitrant en trok zich los. Uiteindelijk zag hij in dat het verstandiger was om mee te werken. Uit de blaastest op straat bleek dat de Bunschoter te veel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 585 ug/l, meer dan 2,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.