Politie Gelderland-Midden

Beschonken Edenaar aangehouden na verlaten plaats ongeval
Publicatiedatum: 5-8-2010 10:12:51

EDE- De politie heeft woensdagavond 4 augustus een 22-jarige Edese automobilist aangehouden bij zijn woning in de wijk Rietkampen. De bestuurder zou eerder op de avond betrokken zijn geweest bij een botsing in Rhenen waarbij hij zijn identiteit niet bekend zou hebben gemaakt. De Edenaar bleek ook erg hard en gevaarlijk te hebben gereden, gereden te hebben zonder rijbewijs en met te veel alcohol achter het stuur te hebben gezeten.

Een 43-jarige Bennekomse automobilist meldde rond kwart voor zeven dat hij een ongeval had gehad op de Maatsteeg in Rhenen. De Edenaar zou zijn papieren niet bij zich hebben gehad en vroeg de Bennekommer achter hem aan te rijden om zijn papieren te halen. De Edenaar zou vervolgens erg hard hebben gereden waardoor de Bennekommer de Edenaar kwijt raakte. Bij het winkelcentrum De Stadspoort belde de Bennekomse automobilist de politie. Op basis van de gegevens van het kenteken gingen de agenten naar de woning van de Edenaar waar ze de man aantroffen. Hij zou een agent hebben beledigd toen hij door hen werd aangesproken. De man werd hierop aangehouden toen bleek dat hij ook alcohol had gedronken. Na onderzoek op het ademanalyseapparaat bleek de Edenaar met een promillage van 3.37 te hebben gereden. Dat is ruim 6 keer meer dan de norm.

Getuigen
De politiemeldkamer zou aan het begin van de avond meerdere meldingen hebben gehad van gevaarlijk rijgedrag door een auto in de omgeving van de Stadspoort en de Indische buurt. Vermoedelijk is de Edenaar hier verantwoordelijk voor. De politie is op zoek naar mensen die de auto van de Edenaar met hoge snelheid heeft zien rijden of getuige is geweest van gevaarlijk rijgedrag. Het gaat om een grijze Renault Laguna. U kunt uw informatie kwijt bij de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.
(086545)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---