Politie Groningen

Donderdag 5 augustus 2010

Provinie Groningen, 05-08-2010

Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag een 28-jarige vrouw uit Stadskanaal aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had bij een winkel in de Herestraat een flesje parfum en sieraden gestolen. Bij een onderzoek in haar tas bleek dat zij vermoedelijk ook gestolen waar van een winkel aan de Grote Markt in de tas had. De dievegge heeft vermoedelijk met een aardappelschilmesje de labels van de goederen gehaald. De verdachte zit vast. De politie stelt een onderzoek in.

Auto over de kop op A28

HAREN Op de A28 bij Haren zijn woensdagmiddag twee personen gewond geraakt. Een 20-jarige automobiliste uit de gemeente Aa en Hunze maakte bij een inhaalmanoeuvre waarschijnlijk een te scherpe stuurbeweging. Hierdoor belandde de auto tegen de vangrail van de middenberm en sloeg over de kop. De bestuurster en haar 16-jarige zusje zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Door het ongeval ontstond aan beide zijden van de A28 een file. De auto is afgesleept. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Fietser gewond bij ongeval

GRONINGEN Een 30-jarige fietser uit Noordwolde is woensdagavond gewond geraakt bij een ongeval op de Jaltadaheerd in de stad. De man kwam in botsing met een andere nog onbekende fietser en viel daardoor op de grond. De tegenligger fietste door. De 30-jarige had vermoedelijk teveel alcohol gedronken en was daardoor teveel naar links uitgeweken. Het slachtoffer heeft door de botsing aangezichtletsel opgelopen.

Man en vrouw voor vernieling aangehouden

STADSKANAAL De politie heeft woensdagavond twee 19-jarigen (man en vrouw uit Wildervank) aangehouden op de Boerhaavestraat in Stadskanaal. Het tweetal wordt ervan verdacht met een bierflesje gegooid te hebben. Daarnaast zou een bankje vernield zijn. Mogelijk zijn er meer verdachten bij de vernieling betrokken. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraak in winkel

VEENDAM Bij een winkel aan De Reede in Veendam is dinsdagnacht ingebroken. Daarbij is een steen door de ruit van het pand gegooid en uit de winkel is vervolgens alcoholhoudende drank gestolen. Op videobeelden is te zien hoe de inbreker, een man met een zwarte sweater en capuchon, rond 02:55 uur het pand binnen gaat en de diefstal pleegt. De politie stelt een onderzoek in.

Dronken motorrijder gewond na achtervolging

LEEK De politie heeft woensdagnacht een 41-jarige man uit Groningen aangehouden. Surveillerende politieagenten zagen dat de 41-jarige motorrijder op Auwemalaan nogal pittig optrok. De Stadjer ging er bij het zien van het politiestopteken met hoge snelheid vandoor. De bestuurder werd korte tijd later op Oude Postweg aangetroffen. Hij was in een flauwe bocht met zijn motor onderuit gegaan. Hij bleek onder invloed van alcohol te rijden. Hij werd aangehouden voor rijden onder invloed en gevaarlijk rijgedrag. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. Ook bleek hij gewond te zijn aan zijn knie. Hij is op het politiebureau door ambulancepersoneel behandeld aan zijn verwonding. Na verhoor kon hij weer gaan. Hij moest zijn rijbewijs wel achterlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag 4 augustus op diverse plaatsen op snelheid.

Noordbroek, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 2709, aantal overtredingen: 328, hoogst gemeten snelheid: 152 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Garmerwolde, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1281, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 1358, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.