Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.45 uur

Utrecht, 05-08-2010

Vrouw beroofd van tas

UTRECHT Op de Dirkje Mariastraat werd op woensdagavond een vrouw beroofd van haar tas.

Omstreeks 20.40 uur wilde de 28-jarige vrouw haar fiets op slot zetten op de Dirkje Mariastraat, ter hoogte van de kruising Tweede Daalsedijk. Een persoon op een vermoedelijk zwarte scooter beroofde haar van haar tas en zij zag dat de verdachte linksaf de Amsterdamsestraatweg op reed en vervolgens linksaf richting de Cartesiusdreef reed.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 8844.

Rijbewijs kwijt na 58 km te hard

UTRECHT Woensdagochtend werd op de Rijksweg A12 het rijbewijs van een man ingevorderd wegens een ernstige snelheidsovertreding.

Autos in de brand

UTRECHT In de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 augustus brandde een auto uit op de Notenbomenlaan. De politie gaat uit van brandstichting.

Rond 02.55 uur kreeg de politie een melding dat een auto in brand stond op de Notenbomenlaan. Ter plaatse troffen agenten een auto aan. De auto werd door de brandweer geblust. Uit onderzoek kwam vast te staan dat de brand was aangestoken.

UTRECHT Op de Zenithstraat vond in de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 augustus een brandstichting plaats.

Getuigen belden omstreeks 02.10 uur naar de politie omdat op de Zenithstraat een auto in brand stond. Ter plaatse was de brandweer de auto aan het blussen, echter kon niet voorkomen worden dat de auto geheel uitbrandde. De politie gaat in beide gevallen uit van brandstichting en is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad., tel.: 0900 88 44.

Woninginbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag twee personen aangehouden omdat zij een

inbraak in een woning hadden gepleegd.

Een getuige belde omstreeks 14.20 uur via 1-1-2 naar de politie omdat hij dacht dat er ingebroken werd in een huis aan de Heinrich Bertestraat. Agenten gingen ter plaatse. Eén van de agenten zag in het huis op de eerste verdieping een jongen staan. De agenten probeerden snel de woning te omsingelen om te voorkomen dat de verdachte kon ontsnappen. In de woning werd niemand meer aangetroffen.

Op de bovenste verdieping troffen agenten een open raam aan. Het vermoeden bestond dat de verdachte(n) via de zolder de woning hadden verlaten en in één van de aangrenzende woningen weer naar binnen waren gegaan. Uit een buurtonderzoek bleek dat twee verdachten zich in een huis in de omgeving bevonden. De inbrekers, 16 en 18 jaar beiden uit Utrecht, werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Omstreeks 11.00 uur hield de politie een 30-jarige bestuurder staande die van de A12 naar de A28 reed. De man reed 133 km/u, terwijl de toegestande snelheid 70 km/u is. Na correctie blijft een snelheidsovertreding van 58 km/u over, waarop het rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de Utrechter is proces-verbaal opgemaakt.

Gestolen motorscooter aangetroffen

UTRECHT In de omgeving van de Gageldijk troffen agenten een gestolen motorscooter aan en ook drie jongens die werden aangehouden voor heling.

Omstreeks 18.30 uur belde een getuige 1-1-2 bij het zien van een verdachte situatie. Drie jongens lieten een scooter achter in de omgeving van de Gageldijk en liepen door. Toen agenten ter plaatse gingen, troffen zij de jongens, twee van 18 en één van 16 jaar en afkomstig uit Utrecht, in het park aan. 100 m verderop vonden zij ook de motorscooter die gestolen bleek te zijn. De jongens werden aangehouden voor heling en overgebracht naar het politiebureau.

Zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol

UTRECHT In de nacht van woensdag op donderdag werd in de omgeving van het Zandpad een man aangehouden die geen rijbewijs bleek te hebben en onder invloed van alcohol was.

Agenten zagen rond 04.00 uur het voertuig met hoge snelheid over de Einsteindreef rijden en zetten de achtervolging in. De bestuurder negeerde het stopteken van de politie, reed door en veroorzaakte bij het inhalen schade aan een ander voertuig. Agenten zetten de auto van de bestuurder klem, waarop hij uitstapte en via de motorkap alsnog wist te ontkomen. Na een korte achtervolging te voet kon de verdachte worden aangehouden. De 19-jarige Amersfoorter bleek onder invloed van alcohol en geen rijbewijs te hebben. De man kreeg voor deze feiten een proces-verbaal. Voor het negeren van een stopteken, verlaten plaats ongeval en geen richting aangeven, kreeg de man een boete.