Stadsdeel Amsterdam-Noord

De mooiste straat van Noord

De winnaars van de verkiezing 'de mooiste straat in Amsterdam-Noord' van 2010 zijn bekend. De juryprijs is gewonnen door de Orionstraat. Stenghof werd won de publieksprijs. Zaterdag 3 juli 2010 werd de juryprijs feestelijk uitgereikt in de Orionstraat De uitreiking op het Stenghof is vanwege een sterfgeval uitgesteld tot na de zomervakantie.

De Orionstraat met oranje versiersels

Juryprijs

De jury was algemeen lovend over de Orionstraat. Alle straten zijn beoordeeld op de punten van: bloemrijk, gezellig en sportief. Na het optellen van alle stemmen was er een overwinning van de Orionstraat met als tweede en derde het Texelplein en Petmolen-Bergmolen. De straat viel in de zomer van 2010 flink in de prijzen. Want de straat won ook de titel van de 'Mooiste WK-straat van Amsterdam'.

Publieksprijs

De publieksprijs is gewonnen door het Stenghof. Op 3 juli konden de bewoners voor de laatste keer stemmen. De winnaars van de voorrondes streden om de publiekstitel. De strijd ging tussen Sterrenplein, Spreeuwenpark en de uiteindelijke winnaar: het Stenghof. In totaal hebben 904 mensen meegestemd en met nipte voorsprong van maar 9 stemmen heeft uiteindelijk Stenghof gewonnen.