Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.30 uur

Utrecht, 05-08-2010

Man aangehouden

HOUTEN Een 19-jarige man uit Ede is aangehouden op verdenking van diefstal.

Politiemensen surveilleerden woensdag 4 augustus omstreeks 20.40 uur in het Imkerspark. Dit naar aanleiding van een eerdere melding, dat twee jongemannen verdacht veel aandacht hadden voor woningen in de omgeving van Lupine-oord en mogelijk waren betrokken bij woninginbraken.

Een bewoner van de Lupine-oord had twee jongemannen in zijn achtertuin gezien en toen hij hen wilde aanspreken, gingen zij ervandoor. Het signalement werd verspreid onder de surveillerende politiemensen. Die zagen een man lopen aan de achterzijde van Lupine-oord in het Imkerspark. Hij verstopte zich snel in de bosjes. Op dat moment kwam een tweede man de hoek omgefietst, die er bij het zien van de politiemensen, vandoor ging. Hij werd toch ingehaald en staande gehouden, maar hij kon zich niet legitimeren, waarop hij werd aangehouden.

Na onderzoek op het bureau bleek dat de fiets waarop hij reed, was gestolen in Arnhem. Het zoeken naar de verstopte jongen in de bosjes ging ondertussen onverminderd door, waarbij ook de hulp van een politiehond werd ingeroepen. Die zoektocht leverde echter geen resultaat op. De Edenaar is ingesloten en onderzocht wordt, of hij en de ontkomen verdachte, betrokken zijn bij woninginbraken in Houten.

Sigaretten gestolen

LOPIK Bij een inbraak in een tankstation aan de M.A. Reinaldaweg werd een nog onbekende hoeveelheid sigaretten buitgemaakt.

Op donderdag 5 augustus omstreeks 00.35 uur kwam de melding, dat er was ingebroken. Ter plaatse bleek dat een ruit van de toegangsdeur was vernield. Uit de shop werden onder meer sigaretten gestolen. Met behulp van een politiehond werd de omgeving afgezocht, omdat een getuige had gezien, dat na de inbraak mannen waren weggelopen over het fietspad richting Jaarsveld.

Het onderzoek naar de inbraak wordt voortgezet. Een ieder die informatie heeft over de inbraak of over de mannen, wordt gevraagd kontakt op te nemen met de politie, district Lekstroom, telefoon 0900-8844.