Gemeente Vlaardingen


Varend Corso publiekstrekker

05-08-2010 |
Vlaardingse vliegende haringkoppen

Het Varend Corso Westland heeft afgelopen weekend 330.000 bezoekers getrokken. Op vrijdag 30 juli gaf Wubbo Ockels het startsein en begonnen ruim zestig boten aan een zeventig kilometer lange tocht door alle kernen van het Westland en de gemeenten Vlaardingen, Rijswijk, Den Haag en Delft. Het was de 13e editie van het Varend Corso. versierde boot tijdens het varend corso

Het thema was dit jaar `Vreemde Vogels'. Volgens de organisatie was dit een gouden greep, want de boten waren dit jaar buitengewoon kleurrijk en exotisch versierd. De gemeente Vlaardingen had ook een boot in het water: de vliegende haringkoppen.

Een jury beoordeelde de kwaliteit van de boten. Zo won dorpskern Poeldijk met `Totempalen' de eerste prijs in de categorie niet-commerciële deelnemers. FloraHolland won met corsoboot `Paradijsvogel' de eerste prijs in de categorie commerciële deelnemers. De eerste prijs voor de beste Zeilende Westlander ging naar gemeente Maassluis. De publieksprijs en de originaliteitsprijs ging naar Koppert Cress met de corsoboot `Wateraangedreven Dodo Eierbroedmachine'. `Prominent' ging naar huis met de prijs voor het beste kleine vaartuig.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000