Politie Haaglanden

Persberichten 5 augustus

Haaglanden, 05-08-2010

Man door het lint
Den Haag - Agenten zagen woensdag 4 augustus om 22.05 uur een man op de Paviljoensgracht achter een bouwkeet zitten. De agenten wilden de man controleren, spraken hem aan en vroegen zijn ID te tonen. De man, die onder invloed van alcohol was, werd kwaad en weigerde zijn ID te laten zien. De agenten vertelden de man dat hij was aangehouden waarop hij nog kwader werd en probeerde een brandende sigaret op een agent uit te drukken. Ook tijdens de rit naar het politiebureau gedroeg de 32-jarige man uit Rotterdam zich voortdurend agressief. De Rotterdammer spuugde een politieagent in haar gezicht en deelde ook nog een kopstoot uit. De Rotterdammer zit nog vast voor verhoor.

Onderhoudsmonteurs vinden wapen
Den Haag Twee onderhoudsmonteurs die in een pand aan de Rijswijkseweg aan het werk waren, troffen daar woensdagmorgen 4 augustus rond 09.30 uur een plastic tas aan met daarin een zwart vuurwapen. Het tweetal vond de tas in de toiletruimte boven de plafondpanelen op een lichtbak. Daar troffen zij verder een opbergdoos van het wapen aan, waarin enkele patronen zaten. Na hun vondst waarschuwden de monteurs direct de politie. Een wapenexpert constateerde dat het om een alarmpistool ging en dat de munitie bestond uit knalpatronen. Zowel het wapen als de munitie zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak.

Duur parkeren op invalidenparkeerplaats
Den Haag Een 56-jarige Hagenaar die zijn auto woensdagmiddag 4 augustus rond 16.30 uur had geparkeerd op een gereserveerde invalidenparkeerplaats, moest hiervoor een hoge prijs betalen. Niet alleen had de man zijn auto fout geparkeerd, ook was zijn voertuig niet verzekerd, had hij geen identiteitsbewijs bij zich en gaf hij de agenten een valse naam op. De man werd hierop aangehouden. Op het politiebureau bleek dat hij ook nog eens acht onbetaalde boetes had openstaan met een gezamenlijke waarde van ruim 1140 euro. Na het betalen van ruim 1520 euro de oude en nieuwe boetes bij elkaar opgeteld kon de man naar huis.

Politie vindt levende maanvis
Den Haag Bij een surveillance op de Noordzee troffen politiemensen van het kustdetachement Haaglanden woensdagmiddag 4 augustus rond 15.00 uur een grote, nog levende maanvis aan. De agenten voeren zon vierhonderd meter uit de kust toen zij plots een grote vis aan de oppervlakte van de zee zagen drijven. Het dier bleek niet meer in staat om op eigen kracht verder te zwemmen. De agenten haalden de vis vervolgens op de boot en vervoerden deze naar het strand. Onderweg waarschuwden zij de dierenambulance, die op hun beurt medewerkers van Sea Life Scheveningen waarschuwden. Tot het moment dat deze medewerkers arriveerden, bleven de agenten met de vis in zee zitten. De maanvis is nog levend overgebracht naar Sea Life.

Met parfum gesnapt
Den Haag - Op camerabeelden van de geïntegreerde monitor centrale was woensdag 4 augustus te zien dat een man in het zwart gekleed over de Grote Marktstraat rende met meerdere dozen onder zijn armen geklemd. Ook was te zien dat een andere man achter hem aan rende. Gewaarschuwde agenten zagen op het Spui een man lopen die aan het signalement voldeed. De man was buiten adem en het zweet stond op zijn voorhoofd. De agenten spraken de 29-jarige man uit Den Haag aan, onmiddellijk bekende hij de diefstal.
De man had dozen met parfum bij zich die hij even tevoren uit een warenhuis aan de Grote Marktstraat had gestolen. Met een proces verbaal op zak kon de Hagenaar naar huis.

Fietser verongelukt
Leidschendam Een 56-jarige fietser uit Benthuizen verongelukte woensdag 4 augustus. De man fietste omstreeks 08.15 uur over het Wilsveen in de richting van de gemeente Leidschendam. Daarbij zag de man vermoedelijk een stilstaande vrachtwagen over het hoofd en botste tegen de achterzijde van de wagen aan. De man raakte daarbij zwaargewond en overleed kort na het ongeval aan zijn verwondingen. De 51-jarige bestuurder van de vrachtwagen werd door politiepersoneel opgevangen.

Veelpleger in de cel
Honselersdijk Een 39-jarige veelpleger uit Den Haag belandde donderdag 5 augustus in de cel. Politieagenten betrapten de man op heterdaad toen hij om 03.30 uur aan het inbreken was bij een parkeergarage aan de Arendshorst. Een getuige zag de man langs de hekken van het complex klimmen en waarschuwde direct de politie. Met behulp van de huismeester en de melder werd een zoektocht naar de man ingesteld. Hij werd in het complex aangetroffen en kon geen aannemelijke verklaring geven voor zijn aanwezigheid. In de fouillering van de man troffen agenten specifieke voorwerpen aan die kort daarvoor uit een geparkeerde personenauto in het complex waren weggenomen. De man werd dan ook direct ingesloten voor nader verhoor.

Rijden zonder rijbewijs
Delft - Een 18-jarige jongen uit Delft reed donderdag 5 augustus om 03.20 met zijn brommer op de Chopinlaan toen agenten hem controleerden. Al snel bleek dat hij reed onder invloed. De Delftenaar moest blazen en blies 275 ugl. Ook was hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De Delftenaar moest mee naar het bureau. Daar kreeg hij een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs.
De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.

Vast na diefstal telefoon
Pijnacker- Nootdorp - Een 53-jarige eigenaar van een houtbedrijf op de Ambachtsweg belde woensdag 4 augustus omstreeks 18.00 uur de politie dat zojuist zijn mobiele telefoon gestolen was en dat de mogelijke daders nog in de buurt waren. De man zag vanuit zijn kantoor een busje het terrein oprijden en zag dat het busje stopte voor zijn bedrijf. In het busje zaten drie mannen waarvan er twee direct het bedrijf inliepen. De eigenaar kwam vanuit zijn kantoor naar beneden en sprak de twee mannen, die alweer richting de uitgang liepen, aan. De twee hadden geen aannemelijke verklaring waarom ze bij het houtbedrijf naar binnen gingen. Toen de mannen in het busje wilden stappen ontdekte de eigenaar dat zijn I-Phone, die op een plank lag, weg was. De eigenaar sprak direct de mannen in het busje aan. Deze verklaarden van niets te weten. De eigenaar had de tegenwoordigheid van geest om met een andere telefoon zijn I-Phone te bellen. Bij de derde keer dat hij belde hoorde hij de telefoon afgaan en trof hij de I-Phone tussen geparkeerde auto's 15 meter verderop aan. De eigenaar belde de politie en gaf het kenteken van het busje door dat inmiddels was weggereden. Gewaarschuwde agenten troffen het busje met daarin drie mannen aan op de Van Leeuwenhoeklaan in Zoetermeer. De drie werden aangehouden, één van hen een, 29-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats, bekende de diefstal van de telefoon. Hij zit nog vast voor verhoor.

Politie zoekt getuigen/slachtoffers schennispleger Zoetermeer - De zedenpolitie van politie Haaglanden en de recherche in Zoetermeer komen graag in contact met mensen die getuige cq slachtoffer zijn geweest van een schennispleger. De 33-jarige man die tijdelijk in Zoetermeer verblijft, werd dinsdag 3 augustus aangehouden nadat hij nabij het Abdissenbos zijn geslachtsdeel had getoond aan twee Zoetermeerse zusjes van 8 en 13 jaar.
Inmiddels brengt de recherche de aangehouden verdachte in verband met zes recente schennisplegingen waarvan aangifte is gedaan. De politie sluit echter niet uit dat er meer vrouwen/meisjes met de man te maken hebben gehad. Bent u zelf de afgelopen tijd in Zoetermeer het slachtoffer geworden van een schennispleger en heeft u daarvan nog geen melding gemaakt? Of kent u iemand die mogelijk slachtoffer is geworden van deze man? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Zoetermeer via nummer 0900-8844.

Agressieve winkeldief
Zoetermeer - Een winkelier op het Middelwaard belde woensdag 4 augustus omstreeks 12.30 uur de politie dat hij een agressieve winkeldief in zijn zaak had. De agenten troffen in de winkel een 28-jarige man uit Baghdad aan. Volgens getuigen was er een worsteling geweest en had een tweede man de winkel al verlaten. Deze 46-jarige man uit Toldijk werd op grond van een duidelijk signalement op de Meerzichtlaan aangehouden. Uiteindelijk bleek dat alleen de man uit Bagdad de winkeldiefstal te hebben gepleegd. Hij had een geprepareerde tas bij zich en bekende aan het politiebureau de diefstal. De man uit Toldijk mocht naar huis, de 28-jarige man uit Baghdad had geen ID bij zich en zit nog vast voor verhoor.