Project Gemeente Westland

in De Lier verontreinigd door dieselolie

Rankplein in De Lier verontreinigd door dieselolie

Publicatiedatum: 05-08-2010

Op het Rankplein in De Lier hebben onbekenden in de nacht van 3 op 4 augustus de dieselleiding van een kermisattractie doorgesneden. Hierbij is ruim 300 liter diesel over het plein gelopen. In opdracht van gemeente Westland heeft een gespecialiseerd bedrijf dit direct de volgende ochtend opgeruimd. Ook zijn grondmonsters genomen die door een laboratorium worden geanalyseerd.

Maandag 9 augustus zijn de resultaten van het onderzoek bekend. Het Rankplein wordt die maandagochtend geheel afgesloten. Wanneer blijkt dat de grond ernstig verontreinigd is zal de gemeente die dag meteen beginnen met afgraven en sanering. Het is nog onbekend hoe hoog de kosten daarvan zullen zijn.

Geen gevaar
Omwonenden van het Rankplein worden door de gemeente geïnformeerd over het incident en de maatregelen die maandag worden getroffen om de milieuschade tegen te gaan. De diesellucht die op en rond het plein nog waarneembaar kan zijn levert geen gevaar op voor de gezondheid. De beveiliging na sluitingstijd op en rond het evenemententerrein is opgevoerd.