Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 11.50 uur

Utrecht, 05-08-2010

Hennepkwekerij ontmanteld

OUDEWATER Bij onderzoek in een woning aan de Jhr. A. van Swietenstraat, naar aanleiding van binnengekomen informatie, trof de politie woensdag 4 augustus een in werking zijnde hennepkwekerij aan.

Het ging om ruim 90 hennepplanten. Daarnaast bleek, dat er elektriciteit illegaal werd afgenomen. De bewoner, een 48-jarige man, werd aangehouden. De planten zijn afgevoerd en vernietigd. Alle apparatuur is verwijderd en in beslag genomen. De verdachte werd op het bureau verhoord. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Bestuurder gewond

WOERDEN Een 24-jarige automobilist uit Gouda raakte gewond bij een aanrijding. Hij werd ter controle overgebracht naar het Hofpoortziekenhuis.

De Gouwenaar reed woensdag 4 augustus omstreeks 08.00 uur over de Steinhagenseweg komende uit de richting van de Europabaan. In een bocht werd hij plotseling geconfronteerd met een bestuurder van een bestelbus, die op de verkeerde weghelft terecht was gekomen.

De bestelbus werd bestuurd door een 45-jarige man uit Haastrecht. Die verklaarde inderdaad niet voldoende op de weg te hebben gelet. In verband met het onderzoek en het wegtakelen van de twee aan de voorzijde beschadigde voertuigen, werd de Steinhagenseweg, tussen de Europabaan en de Eilandkade, enige tijd voor het doorgaande verkeer afgesloten.

Sportwapens aangetroffen

MIJDRECHT In een bedrijf aan de Constructieweg trof de politie na onderzoek drie sportluchtdrukpistolen en een sportluchtdrukgeweer aan. De eigenaar, een 46-jarige man uit Wilnis, is aangehouden. De politie onderzoekt of het voorhanden hebben van de in beslag genomen wapens in strijd is met de afgegeven vergunning.

De politie stelde woensdag 4 augustus omstreeks 20.20 uur ter plaatse een onderzoek in, omdat de Wilnisser weer niet wilde ophouden met het zonder noodzaak bellen naar het 0900 nummer van de regionale politie in Utrecht. Bij het aanspreken van de Wilnisser in het bedrijf aan de Constructieweg via een openstaand raam, ontdekten politiemensen het sportluchtdrukgeweer, waarna een doorzoeking plaatsvond en de andere wapens werden aangetroffen.

De man, die onder invloed van alcohol en in de war was, is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. Het onderzoek wordt voortgezet.

Gepind met gestolen bankpas
MAARSSEN Op dinsdag 3 augustus is een oudere vrouw bestolen van haar bankpas, toen zij een jonge vrouw behulpzaam was.

Rond 15.30 uur werd een 84-jarige vrouw op de Schimmelpennickstraat aangesproken door een ongeveer 20-jarige vrouw met een licht getint uiterlijk. De vrouw zei, dat ze zich niet zo goed voelde en graag een glaasje water wilde hebben. Later bleek dat haar bankpas uit haar woning was weggenomen. Nog dezelfde dag is met deze bankpas geld gepind. De politie stelt een onderzoek in.

Advies
De politie adviseert om een onbekend persoon in principe niet binnen te laten. Mocht u de persoon toch binnen willen laten, spreek dan een tijdstip af waarbij een bekende van u aanwezig is en geef dit ook aan de persoon bij deur aan.

Laat u niet onder druk zetten om de persoon toch direct binnen te laten. Schaam u niet om legitimatie te vragen. Als iemand te goeder trouw is, vindt men dat geen enkel probleem om zich te legitimeren. Twijfelt u over de persoon en/of het verhaal, bel dan direct de politie via 1-1-2.