Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen - Inbraak op bedrijventerrein                     |

De politie onderzoekt twee inbraken op de bedrijventerrein De Stoven in Zutphen. Beide feiten vonden in de nacht van dinsdag op woensdag 4 augustus plaats. Bij een auto-bandencentrum werd onder meer geld weggenomen. Bij en garagebedrijf werden twee bedrijfsauto's opengebroken. Hier wordt nog niets vermist


De beide feiten werden woensdagochtend ontdekt. Bij twee bedrijen was het hekwerk geforceerd om het terrein op te komen. Bij het bandencentrum was een deur geforceerd om in het bedrijfspand te kunnen komen. Bij het andere bedrijf werden twee bedrijfsauto's opengebroken door de ramen te forceren. Voor zover bekend zijn er geen spullen weggenomen. De laatste tijd zijn er meerdere diefstallen bij of op het terrein van garagebedrijven in Zutphen en de politie onderzoekt deze feiten.

|     |Lochem - Bejaarde man zwaar gewond bij aanrijding         |

Een 75-jarige automobilist uit het Gelderse Laren is donderdag 5 augustus zwaar gewond geraakt bij een aanrijding met een vrachtwagen op de Rengersweg (N 332) in Lochem. De toedracht wordt onderzocht.


De aanrijding op de doorgaande weg vond omstreeks 10.20 uur plaats. Een 45-jarige vrachtwagenchauffeur uit Dodewaard reed vanuit Lochem over de provinciale weg richting de A1. Ter hoogte van de Beuzelshoek reed de automobilist de voorrangsweg op. Mogelijk heeft hij de vrachtwagen te laat opgemerkt. De inwoner uit Laren raakte bekneld in zijn auto en is door ambulance- en brandweerpersoneel uit de auto bevrijd. Hierbij was ook behulpzaam het personeel van de gealarmeerde traumahelikopter. Na te zijn gestabiliseerd is de arts van de traumahelikopter met de ambulance meegegaan voor de hulpverlening.
De verkeersongevallendienst van de politie stelt een onderzoek in. De doorgaande weg is geruime tijd afgesloten geweest en het verkeer werd omgeleid.


EINDE BERICHT


-----------------------

(





(



---- --