Politie Limburg-Zuid

Jongeren opgepakt wegens openlijke geweldpleging

De politie heeft de afgelopen dagen vier jongens van 18 en 19 jaar uit Maastricht en Meerssen opgepakt die op een examenfuif in Bunde de vader van een van de andere feestgangers ernstig hebben toegetakeld. De 53-jarige man kwam zijn zoon ophalen, maar werd zomaar in elkaar geslagen door het viertal. Hij moest zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen laten behandelen. Ook zijn 17-jarige zoon kreeg klappen.

De openlijke geweldpleging vond plaats in de nacht van 17 op 18 juli in de Beukenlaan in Bunde. Daar werd een examenfuif gehouden die door enkele tientallen jongeren werd bezocht. Rond kwart voor twee stopte de vader van een van de feestgangers voor de deur en vroeg aan een van de jongens, die hem even later zonder aanleiding zouden mishandelden, of hij zijn zoon wilde roepen. Daar werd geen gehoor aan gegeven. Toen de zoon van de man even later buiten kwam en bij zijn vader in de auto stapte, kwamen de vier jongelui aangestormd en trokken ze de zoon uit de auto. Tegelijkertijd sloeg een van hen met een hard voorwerp op het dak aan de bestuurderszijde. Toen de uit man de auto stapte om te vragen waarom de jongen dat deed, kreeg hij meteen een pak slaag. Vervolgens werd de man aan alle kanten getrapt en geslagen door de jongens. Getuigen verklaarden naderhand, dat ze maar bleven inslaan op de weerloze man. Hij is in het ziekenhuis behandeld aan snijwonden en zware kneuzingen aan hoofd en bovenlichaam.

De politie heeft een grondig onderzoek ingesteld naar deze openlijke geweldpleging. Na een uitvoerig buurtonderzoek en het horen van tal van getuigen is deze week in overleg met het Openbaar Ministerie overgegaan tot de aanhouding van de vier jongens. Ze worden vandaag voorgeleid aan de Officier van Justitie.

05-08-2010, Maastricht, Meerssen