ProRail

Persbericht

05-08-2010

Nachtelijk wegtransport Arnhem geslaagd

Onder massale publieke belangstelling is het wegtransport van de nieuwe brug voor de Bovenbrugstraat vannacht probleemloos verlopen. Uiteindelijk arriveerden de drie delen, waarvan de langste veertig meter is, anderhalf uur eerder dan gepland op de bouwlocatie. Ook het vervoer van de nieuwe perronkap verliep voorspoedig.

Exact op tijd vertrok de 150 meter lange colonne met de brugdelen gisteravond om 22:00 uur vanaf de Westervoortsedijk voor de tocht van 4,5 kilometer door de stad richting de bouwlocatie aan de Amsterdamseweg. De diepladers met daarop de twee kleinere brugdelen arriveerden kort na 02:00 uur op de bouwlocatie. Het derde en grootste deel volgde een klein uurtje later.

Inhijsen

Komende zondag 8 augustus tillen kranen de drie delen op hun definitieve plek. Het publiek is vanaf 06:00 uur tot 18:00 uur van harte welkom deze operatie van dichtbij mee te maken. Via de Sonsbeekzijde is station Arnhem geopend voor belangstellenden. Delen van de passerelle en perron 3 bieden een onbelemmerd uitzicht op de werkzaamheden.

Perronkap

Naast aankomst van de brugdelen, werd gisteren ook een begin gemaakt met het plaatsen van de eerste nieuwe perronkap op station Arnhem. Het betreft hier een van de andere grote projecten die tijdens de buitendienststelling wordt uitgevoerd. De nieuwe transparante en lichte constructie van de perronkap geeft een goede indruk van het gehele ontwerp van het nieuwe station.

Sporen in Arnhem zomer 2010

In een treinvrije periode van 25 juli tot en met 23 augustus vindt grootschalig werk plaats op en rond station Arnhem. Zo vernieuwt ProRail alle sporen ten westen van het station om van Arnhem weer een modern knooppunt in het Nederlandse spoorwegnet te maken. Door alle werkzaamheden te clusteren worden de bouwtijd en overlast voor de omgeving met één jaar verkort.