Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 05-08-2010

Op inbrekerspad?

TILBURG: Vier inwoners van Tilburg zijn in de nacht van woensdag 4 augustus op donderdag 5 augustus 2010 door de politie gearresteerd omdat zij vermoedelijk op inbrekerspad waren.

Het viertal (17, 19, 20 en 22) reed rond 03.15 uur verdacht rond met een personenauto in de Tilburgse componistenbuurt. Bij controle van de vier inzittenden bleek dat er drie een strafblad vanwege o.a. het plegen van inbraken. Bij nadere inspectie van het voertuig stuitten de agenten op inbrekersgereedschappen. Op de vloer achter de twee voorstoelen lagen een breekijzer, twee kniptangen en een
schroevendraaien en een zaklamp klaar voor direct gebruik. Het viertal werd gearresteerd en overgebracht naar het politie bureau. Daar is tegen hen proces-verbaal opgemaakt. De inbrekerswerktuigen zijn in beslag genomen en voor nader forensisch onderzoek veilig gesteld. De 22-jarige bestuurder van de auto werd nog gezocht door het Openbaar Ministerie wegens het niet betalen van verkeersboetes. Ondanks diverse aanmaningen en waarschuwingen had hij het bedrag van 168,75 niet betaald. Om hem toch tot betalen te dwingen werd zijn rijbewijs ingenomen en zijn auto in beslag genomen. Pas als de boetes zijn voldaan krijgt hij zijn rijbewijs en auto terug.

Schennispleger op gestolen fiets

TILBURG: Politieagenten zagen woensdagavond 4 augustus 2010 dat een jongeman zich verdacht gedroeg in het Wilhelminapark. Hij was constant schichtig om zich heen aan het kijken en verdween op een gegeven moment in de bosjes. Hij liet daarbij zijn fiets achter in het park. De agenten gingen polshoogte nemen en troffen de 19-jarige man al masturberend aan tussen de struiken. Bij het zien van de politie schrok de verdachte en stopte snel zijn geslachtsdeel terug in zijn broek. Hij kwam vervolgens terug gelopen naar zijn fiets en had toen dubbel pech. De fiets waarop hij reed, bleek gestolen te zijn. De tweewieler was in april 2009 gestolen. De verdachte en de fietsen gingen mee naar het politiebureau. Daar ondertekende de verdachte een afstandsverklaring. De politie kan op die manier zonder tussenkomst van de Officier van Justitie de fiets teruggeven aan de rechtmatige eigenaar. Onderzocht wordt of de verdachte zich aan diefstal of heling van de fiets schuldig heeft gemaakt.

Inbrekende autodieven actief in Oisterwijk

OISTERWIJK: In Oisterwijk zijn momenteel inbrekers actief die uit zijn op autosleutels. Op die manier stelen ze vervolgens de auto van de gedupeerde bewoners. De politie roept de inwoners van Oisterwijk op om preventie maatregelen te nemen en ogen en oren open te houden voor verdachte situaties. De politie heeft haar surveillances uitgebreid en houdt verscherpt toezicht.

Op zondag 1 augustus was het tussen 00.30 uur en 08.24 uur raak in de Johannes Vermeerstraat. De daders hebben vermoedelijk via de brievenbus een sleutelbus kunnen bemachtigen, die op de trap in de hal lagen. Door met een lang voorwerp te hengelen, viste men de sleutelbos naar buiten. Zodoende konden de inbrekers de woning betreden en doorzoeken. Er werd een portemonnee gestolen. Met behulp van de buitgemaakte sleutelbos konden de criminelen ook een zwarte Peugeot 207 (kenteken 94-ZN-KJ) meenemen.

De politie werd maandag 2 augustus geroepen bij een woninginbraak aan de Spoorlaan.
De inbraak was op klaarlichte dag gepleegd. Na het vernielen van een ruit van de bijkeuken, betraden de inbrekers het huis. Ze gingen er vandoor met een laptop en navigatieapparatuur.

Een bewoonster van de Kivitstraat betrapte woensdagmiddag 4 augustus twee onbekende mannen bij haar woning. De vrouw kwam om 13.15 uur thuis en zag twee mannen in haar achtertuin. Het tweetal ging er hard lopend vandoor. Diezelfde middag (17.10 uur) vond ook een inbraakpoging plaats aan de Vloeiweg. Hierbij liepen zowel de achterdeur als het kozijn flinke schade op. De twee mannen kozen ook hier het hazenpad toen ze gezien werden.

Afgelopen nacht (donderdag 5 augustus) probeerden autodieven de sleutels te pakken te krijgen van een zwarte VW Golf aan de Molenacker. De autosleutels hingen in de hal aan de kapstok maar waren door de inbrekers intussen al verplaatst naar de deurmat. Een overbuurman zag twee verdachte personen bij de voordeur van het bewuste huis. Het duo sloeg op de vlucht toen zij betrapt werd.

Later in de nacht zijn er nog wel twee auto's gestolen in Oisterwijk. Een grijze Audi A4 met het kenteken: 40-JPG-7 werd buitgemaakt bij een inbraak aan de Spreeuwenburgerweg. Het is nog onduidelijk hoe men binnenkwam. De inbraak werd donderdagochtend 5 augustus om 07.30 uur ontdekt.
Aan de Zandacker verdween een blauwe Porsche Boxster voorzien van het kenteken SB- PF-70. De sleutels van de auto lagen op de tafel in de hal. De daders sloegen een ruitje kapot en viste de autosleutels door het gat op. Ze zijn niet binnen geweest.

De politie heeft inmiddels extra surveillances en controles ingesteld in en rond Oisterwijk. Agenten houden verscherpt toezicht en de technische recherche is bezig om het aangetroffen sporenmateriaal te analyseren. Daarnaast worden de inwoners van Oisterwijk opgeroepen om ramen en deuren goed af te sluiten en ook zeker het nachtslot te gebruiken. Het advies is om sleutelbossen niet in het zicht weg te leggen en zeker niet op een plek waar ze weggevist kunnen worden. De politie vraagt om verdachte situaties meteen te melden.
Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Het landelijke nummer 0900-884 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties.
Op www.politiemwb.nl staan inbraak preventietips.

Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren

TILBURG: Op woensdagavond 4 augustus 2010 controleerde de politie op de bestuurder van een personenauto op alcoholgebruik. Dat gebeurde omstreeks 20.30 uur op de Berkdijksestraat. De 64-jarige Tilburger was onder invloed en werd om die reden gearresteerd. De arrestant moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De
ademanalyseapparatuur gaf een uitslag van 575 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten vorderden het rijbewijs in maakten proces-verbaal op tegen de man. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van zes uren opgelegd.
Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

TILBURG: Een 44-jarige vrouw uit Tilburg werd ook betrapt met een slok op achter het stuur. Zij werd donderdag 5 augustus om 01.50 uur op de Nazarethstraat. Na haar arrestatie onderging ze in het politiebureau een ademanalyse. Haar uitslag bedroeg 385 ug/l, goed voor een
proces-verbaal en een rijverbod van drie uren.

Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), maakt de politie de een verkort proces-verbaal op, waarna een geldboete van de Officier van Justitie volgt. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden door het Openbaar Ministerie meestal aan de rechter voorgelegd.
Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd. Een beginnend bestuurder is iemand die korter dan vijf jaar het rijbewijs heeft. Zo iemand is al in overtreding bij een
ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l.
Wanneer er sprake is van een ongeval wordt er sneller getest op het gebruik van alcohol dan bij een gewone controle. Dit is ook om de eventuele schuldvraag vast te stellen. In zo'n geval loopt de
overtreder de kans dat de verzekeringsmaatschappij de schade gaat terugvorderen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 05-08-2010 13:29 | © Regio Midden en West Brabant |