Gemeente Hoogeveen

Gemeente verkoopt locatie De Vos van Steenwijklaan

De gemeente heeft haar kantoorpand aan De Vos van Steenwijklaan in Hoogeveen verkocht aan Slotzijl Investments in Dedemsvaart. Het gebouw is niet meer nodig. De medewerkers, die kantoor hadden aan De Vos van Steenwijklaan, zijn twee jaar geleden ondergebracht in het Compagnieshuis aan het Raadhuisplein.

De werkplaatsen en loodsen aan De Vos van Steenwijklaan zijn meeverkocht. De gemeente huurt deze gebouwen terug van de nieuwe eigenaar. Ook huurt de gemeente een deel van de kelder terug waarin een instructieruimte en was- en kleedruimten zitten. De werkplaatsen, loodsen en het deel van de kelder zijn nog in gebruik bij de gemeentelijke medewerkers die actief zijn in de buitendienst.

Milieustraat

De Milieustraat van Area Reiniging achter het pand blijft voor het publiek toegankelijk via de gebruikelijke weg. Daarvoor wordt een recht van overweg gevestigd. De nieuwe eigenaar legt een eigen ontsluitingsweg aan voor het kantoorpand.

De verkoop van het pand levert de gemeente 1.550.000 euro op. Het geld wordt gebruikt voor afschrijving op de boekwaarde, die eveneens anderhalf miljoen bedraagt.