Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 5 augustus

Alkmaar, 05-08-2010 o 14.00 uur

Rijbewijs kwijt

Schagen, woensdag 4 augustus

Meer dan vijftig kilometer te hard rijden betekent automatisch je rijbewijs kwijtraken. Dit overkwam een 21-jarige man uit Schagen die op woensdagmiddag omstreeks 17.35 uur op zijn motorfiets geklokt werd op de Zijperweg in Schagen met een snelheid van 113 km per uur. Ter plaatse is een snelheid van 50 km (bebouwde kom) toegestaan. De man kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De controle werd uitgevoerd met een laser gun, een uit de hand te bedienen laserapparaat.

Snelheidscontrole

Den Helder, woensdag 4 augustus

De politie heeft op woensdagavond 257 bestuurders bekeurd wegens overschrijding van de maximum snelheid. De controle werd gehouden tussen 16.15 en 21.15 uur op de Rijksweg in Den Helder. Ter plaatse mag niet harder worden gereden dan 80 km per uur. In totaal passeerden zon 2500 bestuurders de controleplaats. Hiervan reed 10% te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 127 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd

Betalen of brommen

Schagen, woensdag 4 augustus

Op woensdagavond omstreeks 22.30 uur werd op de Lagedijkerweg in Schagen een 22-jarige man aangehouden omdat hij in een bestelwagen reed terwijl zijn rijbewijs ongeldig verklaard was. Ook bleek de auto waarin hij reed niet verzekerd te zijn. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Bij controle bleek dat de man ook nog een boete van 1218 euro open had staan. Hij zal dit bedrag uiterlijk vandaag (donderdag) moeten betalen. Doet hij dit niet, dan moet hij 20 dagen vervangende hechtenis ondergaan.

Gaatjesboorder actief

Castricum, donderdag 5 augustus

In de nacht van woensdag op donderdag werd er ingebroken in een woning aan de Dr. Leenarsstraat in Castricum. De daders kwamen het pand binnen via de gaatjesboormethode. De daders boorden een gat juist onder het slot van openslaande tuindeuren. Door het gat kon het slot worden geopend. De daders gingen er vandoor met drie tassen die later in de tuin werden teruggevonden. Onder anderen geld en een GSM, die in de tassen zaten, bleken te zijn verdwenen.

Deze manier van inbreken kan worden voorkomen door deuren te voorzien van extra sloten. Gecertificeerde bedrijven kunnen u adviseren over te nemen maatregelen. Deze bedrijven zijn te herkennen aan Politiekeurmerk Veilig Wonen. Wilt u weten welke bedrijven in uw omgeving dit Keurmerk voeren, kijk dan op www.politiekeurmerk.nl.

Fietsenheler aangehouden

Alkmaar, woensdag 4 augustus

Op woensdagmiddag omstreeks 16.30 uur hield de politie een 32-jarige man uit Alkmaar aan wegens heling van een fiets. De politie zag de man zitten op een bank aan de Stationsweg. Hij had een fiets bij zich waarvan het slot doorgeslepen bleek te zijn. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij verklaarde dat de fiets niet van hem was. De politie onderzoekt bij de eigenaar van de fiets, een verhuurbedrijf op Texel, of deze daar is gestolen.

Onder invloed van drank en drugs

Bergen, donderdag 5 augustus

Op donderdagmorgen heeft de politie een 19-jarige man uit Bergen aangehouden omdat hij onder invloed van drank en mogelijk drugs de confrontatie zocht met uitgaanspubliek en de politie. Het feit vond plaats op donderdagmorgen om 02.15 uur plaats op het Plein in Bergen tijdens de lichtjesavond. Omdat de man erg vervelend was richting het publiek, werd hij door de politie uit het centrum weggestuurd. Even verderop begon hij weer uitgaanspubliek weg te duwen. Hierop werd hij aangehouden. Bij zijn aanhouden en tijdens het transport naar het politiebureau verzette de man zich heftig. Hierbij sloeg hij een politieman en probeerde hij een andere te bijten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling

De Koog, donderdag 5 augustus

Een 16-jarige jongen uit De Koog heeft op donderdagmorgen aangifte gedaan van mishandeling. Het slachtoffer stond bij de taxistandplaats op de Nikadel in De Koog toen hij, naar eigen zeggen, plotseling door twee personen zonder aanleiding werd aangevallen. Hij werd geslagen en toen hij daardoor op de grond was gevallen, meerdere malen tegen zijn lichaam en tegen zijn hoofd geschopt.

De politie stelde een onderzoek in de omgeving in naar de vermoedelijke daders. Hierbij werden de verdachten niet meer aangetroffen.

Sluitingstijd

Bergen, donderdag 5 augustus

De politie bekeurde op donderdagmorgen een 41-jarige Alkmaarder, de eigenaar van een eethuisje aan de Kerkstraat in Bergen. De politie had gezien dat er om 03.40 uur nog publiek in het eethuisje zat te eten. De eigenaar werd gewaarschuwd dat hij direct moest sluiten. Toen de politie om 04.00 uur weer langs kwam, bleek er nog gewoon eten verkocht te worden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt omdat hij zich niet hield aan de sluitingstijd. De man werd hier in 2009 ook al voor bekeurd. Gegevens van de overtreding worden doorgegeven aan de gemeente Bergen, zodat de uitbater eventueel ook bestuurlijk kan worden aangepakt.

Vals geld

Alkmaar, woensdag 4 augustus

Op woensdagmiddag omstreeks 14.55 uur werd bij het grenswisselkantoor aan de Stationsweg in Alkmaar een 68-jarige man uit Den Helder aangehouden. De man was met twintig biljetten van honderd dollar bij het grenswisselkantoor gekomen. Hij verklaarde de biljetten te hebben gekregen van een kennis uit Nigeria. Het geld was nodig om een studiereis van een Nigeriaan naar Nederland voor te bereiden. Omdat de verdachte bericht uit Nigeria had gekregen dat de studiereis was uitgesteld, moest het geld weer overgeboekt worden naar een rekening in Nigeria. Deze transactie zou via het grenswisselkantoor worden geregeld.

Hier bleken de biljetten echter vals te zijn. De aangehouden verdachte werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zijn betrokkenheid bij het uitgeven van het valse geld wordt onderzocht.

Politie houdt inbrekers aan

Blokker, woensdag 4 augustus

De politie van het korps Amsterdam-Amstelland heeft twee mannen aangehouden die bij een inbraak in een woning in Blokker een personenauto hadden buitgemaakt. De mannen, een 24-jarige inwoner van Uithoorn en een 20-jarige Amsterdammer, zijn voor verhoor overgedragen aan de politie in Hoorn.

De inbraak vond plaats in de nacht van dinsdag op woensdag in een woning aan de Koewijzend in Blokker. De daders waren de woning binnengekomen door op een balkon te klimmen en een slaapkamerraam te forceren. De hele woning werd doorzocht en er werd een flatscreen TV buitgemaakt. Ook werden sleutels gestolen van een personenauto. De auto, die bij de woning geparkeerd stond, werd door de verdachten meegenomen.

Op basis van de signalering van het voertuig, werd deze door de politie Amsterdam-Amstelland teruggevonden in Uithoorn. De verdachten bleken nog in de auto te zitten.

Inbraak in winkel

Den Helder, donderdag 5 augustus

Op donderdagmorgen omstreeks 02.30 uur werd er ingebroken in een winkel aan de Keizerstraat in Den Helder. De dader kwam binnen door een raam van 85 x 220 cm in te slaan. Uit de winkel werd een televisie gestolen. Een getuige had de verdachte met een plastic tas in zijn handen door het kapotte raam naar buiten zien komen. Het ging om een lange man, gekleed in een legerjas tot op de heup en een spijkerbroek. De verdachte ging er vandoor op een fiets.