Gemeente Aalsmeer

Legmeerdijk

Werkzaamheden op Legmeerdijk

Vanaf 28 juni tot en met 20 augustus laat de provincie Noord-Holland op de Legmeerdijk werkzaamheden uitvoeren ten behoeve van de nieuwe N201. Deze werkzaamheden veroorzaken ernstige verkeershinder. De aannemer probeert deze overlast zoveel mogelijk te beperken. Tijdens de werkzaamheden is de Legmeerdijk vanaf Flora Holland tot aan de Machineweg volledig afgesloten. Dan geldt op de Legmeerdijk eenrichtingsverkeer vanaf de Machineweg tot aan de Marshallsingel.

De omleidingsroute wordt met borden aangegeven. U kunt de omleidingsroute vinden op internet www.n201.info / omlegging Aalsmeer - Uithoorn / Werk in Uitvoering.

Werkzaamheden op Legmeerdijk

U kunt de omleidingsroute downloaden op de http://www.n201.info/ > Downloads N201+ > Omlegging Aalsmeer - Uithoorn > Werk in Uitvoering of via deze link.

Ernstige verkeershinder Legmeerdijk

Van 28 juni tot 20 augustus vinden er aan de Legmeerdijk diverse wegwerkzaamheden plaats. De werkzaamheden zijn opgedeeld in twee projecten:


1. Legmeerdijk Noord:

eenrichtingsverkeer, uitgevoerd door de provincie Noord-Holland Het project van de provincie Noord-Holland op de Legmeerdijk Noord vindt plaats tussen de Machineweg en de Marshallsingel en wordt uitgevoerd tussen 28 juni en 25 juli. De weg wordt opgeknapt en is verdeeld in drie fases. De Legmeerdijk zal voor dit project tussen de Machineweg en de Marshallsingel te maken krijgen met eenrichtingsverkeer.

Fase 1:

Opknappen Legmeerdijk vanaf kruising Machineweg tot kruising Hornweg; Eenrichtingsverkeer tussen kruising Machineweg en kruising Hornweg; Fase 1 duurt van 28 juni tot en met 11 juli.

Fase 2:

Opknappen Legmeerdijk tussen kruising Hornweg /Legmeerdijk en rotonde Snoekbaarsstraat / J. Adamslaan;
In verband met asfalteringswerkzaamheden zal dit wegvak 1 nacht worden afgesloten, houdt u de borden daarvoor in de gaten; Fase 2 duurt van 12 juli tot 15 juli.

Fase 3:

Opknappen Legmeerdijk vanaf rotonde Snoekbaarsstraat / J. Adamslaan tot aan de Marshallsingel.
Fase 3 duurt van 16 juli tot 25 juli.

Extra werkzaamheden

Na 25 juli zal op de Legmeerdijk tussen de Marshallsingel en de kruising Legmeerdijk/Bosrandweg/Beneluxbaan onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden. Deze werkzaamheden vinden plaats in het verkeer (dus werken terwijl verkeer doorgang houdt). Aangezien er tijdens deze periode op de Legmeerdijk minder verkeer zal zijn vanwege de afsluiting tussen Flora Holland en de Machineweg is het efficiënter om deze werkzaamheden dan uit te voeren.


2. Legmeerdijk Zuid:

volledige afsluiting, uitgevoerd door projectbureau N201+ Het project Masterplan N201+, Omlegging Aalsmeer - Uithoorn, wordt uitgevoerd door de Alliantie N201 in opdracht van de provincie Noord-Holland. Tussen Flora Holland en de Machineweg zal de Legmeerdijk volledig worden afgesloten van 28 juni tot 20 augustus. Fietsers en voetgangers en hulpdiensten houden doorgang.
Er vinden diverse werkzaamheden tegelijkertijd plaats. De werkzaamheden zijn:

· Realisatie van de aansluiting nieuwe N201 op de Legmeerdijk;
· Aanleg van de rotonde in de Legmeerdijk met de Meerlandenweg;
· Ophoging van de Legmeerdijk met 20 cm vanwege de waterkerende functie;

· Opknappen Legmeerdijk.
Vooruitlopend op deze werkzaamheden worden voorbereidende werkzaamheden getroffen bij de inritten van de percelen op het stuk tussen Flora Holland en de Machineweg. Betrokken eigenaren zijn hierover geïnformeerd. Het verkeer ondervindt hier geen hinder van.

Dit is een enorme klus met veel gevolgen voor omwonenden en omliggende bedrijven. Er is gekozen voor een volledige afsluiting in de zomermaanden. Dit is een relatief rustige periode, al geldt dit niet voor alle bedrijven. Voor de bloemenveiling is het een rustiger periode en ook de scholen zijn dicht.

Download

Nieuwsbrief Omlegging N201 Aalsmeer - Uithoorn juni 2010