Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Verdachte winkeldiefstal aangehouden | |
De politie heeft woensdag 4 augustus bij een onderzoek naar een diefstal in een winkel aan de Korenstraat in Apeldoorn op 30 juli, waarbij diverse sieraden en een portemonnee werd gestolen, een 52-jarige Apeldoornse aangehouden.


De politie kwam de vrouw op het spoor naar aanleiding van camerabeelden. Op deze beelden is onder andere te zien hoe zij enkele armbanden uit de winkel wegneemt. De vrouw is in haar woning aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar legde zij een bekennende verklaring af van de diefstal van de armbanden en van een portemonnee. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Apeldoorn - Vrouw aangehouden voor openbare dronkenschap  |

De politie heeft woensdagmiddag 4 augustus een 61-jarige Apeldoornse aangehouden voor openbare dronkenschap. De vrouw werd laveloos in de struiken op de Ietje Kooistraweg in Apeldoorn aangetroffen.


De politie kreeg omstreeks 12:00 uur de melding dat er een vrouw dronken in de struiken zou liggen op bovengenoemde locatie. Ter plaatse troffen agenten de 61-jarige Apeldoornse aan. De vrouw was zichtbaar onder invloed van alcohol. Zij was onvast ter been en sprak met dubbele tong. Agenten hebben de vrouw aangehouden voor openbare dronkenschap en overgebracht naar het politiebureau. Na enige tijd in de dronkenmancel is ze aan het einde van de middag met een boete weer heengezonden.

|     |Apeldoorn - Wildplasser aangehouden                       |

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 5 augustus een 21-jarige man uit Epe aangehouden. De man werd door agenten betrapt op wildplassen bij het station in Apeldoorn.


Surveillerende agenten betrapten de man op het wildplassen. Toen zij hem hierop wilden aanspreken, ging hij er vandoor. De agenten zagen kans hem na een korte achtervolging staande te houden. Ter identificatie van zijn identiteit, hebben ze de man meegenomen naar het politiebureau. Met een boete is de man weer heengezonden.

|     |Apeldoorn - Verdachten aangehouden bij drugsactie         |

De politie heeft woensdag 4 augustus bij een drugsactie aan de Stationsstraat in Apeldoorn een 33-jarige man uit Amersfoort en een 48-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden. In totaal werd er ruim 45 gram aan harddrugs en een hoeveelheid geld in beslag genomen.


De politie voerde de drugscontrole uit op de binnenplaats van de opvanglocatie voor drank- en drugsverslaafden aan de Stationsstraat in Apeldoorn. De controle vond plaats naar aanleiding van klachten over het dealgedrag, onderlinge ruzies en vechtpartijtjes en lawaaioverlast. Bij de controle werden op verschillende plekken diverse hoeveelheden harddrugs gevonden. Het ging daarbij om ruim 110 bolletjes cocaïne en 60 bolletjes heroïne.


Een 33-jarige man uit Amersfoort is aangehouden. Hij wordt verdacht van het dealen in drugs. Hij was op dat moment in het bezit van zo'n 500 euro aan bankbiljetten. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Ook een 48-jarige man werd aangehouden. Hij was op het moment van de controle in het bezit van een hoeveelheid speed. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Apeldoorn - Verdachte gewelddadige diefstal bij supermarkt |
|     |aangehouden                                                |

De politie heeft bij een onderzoek naar een gewelddadige diefstal bij een supermarkt aan de Vlijtseweg in Apeldoorn een 33-jarige man uit Heerde aangehouden. Bij de diefstal die afgelopen dinsdag plaatsvond, raakte een werknemer van de supermarkt licht gewond toen hij twee vluchtende dieven wilde tegenhouden.


De politie lichtte de verdachte in de vroege ochtend van donderdag 5 augustus van zijn bed. De man is overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten. Hij legde een bekennende verklaring af en weigerde de identiteit van de andere verdachte prijs te geven. De politie zet de zoektocht naar deze dader voort. Tegen de 33-jarige Heerdenaar wordt proces-verbaal opgemaakt. Over een voorgeleiding voor de Rechter-commissaris dient overleg te worden gepleegd.

|     |Apeldoorn - Man bestolen van pinpas door babbeltruc       |

Een 76-jarige man uit Apeldoorn is vrijdag 30 juli in zijn woning slachtoffer geworden van een babbeltruc. Hierbij is hij in zijn woning bestolen van zijn pinpas.


Er was die vrijdagmiddag een onbekend meisje aan de deur geweest die zich met een smoes bij de man naar binnen praatte en aan de praat hield. Intussen heeft vermoedelijk een tweede persoon ook de woning betreden en de pinpas van de bewoner weggenomen. De man werd later gebeld door iemand die aangaf een medewerker van een bank te zijn en vervolgens naar de pincode vroeg. Deze heeft de man aan de beller doorgegeven, waarna er een fors geldbedrag van zijn rekening is gepind.
De politie heeft de zaak in onderzoek. Zij is op zoek naar mogelijke getuigen. Zij kunnen zich melden via 0900-8844. Ook waarschuwt de politie met klem om geen vreemden in de woning toe te laten en om ook nooit persoonlijke gegevens zoals een pincode door te geven aan derden, ook al geven zij aan van de bank of de politie te zijn. Bank- en politiemedewerkers zullen hier nooit om vragen.

|     |Apeldoorn  - Duo verdacht van winkeldiefstal en oplichting|

De politie waarschuwt winkeliers voor een man en een vrouw die bij winkels goederen 'terugbrengen' om vervolgens geld te ontvangen. De goederen zijn vermoedelijk eerst gestolen.


De politie Apeldoorn heeft de laatste tijd diverse klachten van deze dertigers onderzocht. Zij blijken met een vlotte babbel bij winkeliers spullen in te leveren, die zij zogenaamd daar hebben gekocht. Soms wordt er vooraf telefonisch contact gelegd. Zij zijn echter niet in het bezit van een kassabon! Vervolgens willen zij geld of anders een ander artikel. Het vermoeden bestaat dat het om gestolen goederen gaat en een gewaarschuwd mens telt voor twee.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --