Politie Zaanstreek-waterland

Agenten en burger pakken winkeldieven

Purmerend, 05-08-2010 o De politie hield woensdagmiddag met behulp van een burger vijf verdachten aan, in de leeftijd van 22 tot 35 jaar, wegens winkeldiefstal.

Surveillerende agenten in Purmerend hoorden via de meldkamer dat er een winkeldiefstal was gepleegd in Monnickendam door drie vrouwen en een man. Zij bleken een grote hoeveelheid parfums gestolen te hebben. Korte tijd later meldde zich een medewerkster van een winkel aan de Breedstraat in Purmerend die ook melding deed van winkeldiefstal. De agenten spraken met de medewerkster die de verdachten op straat aan kon wijzen. Zij voldeden ook aan het signalement van de vier winkeldieven uit Monnickendam. De politie hield drie vrouwen aan voor diefstal in vereniging. Een van de drie rende weg in de richting van de Singelgracht. Na een korte achtervolging kon deze dief weer opgepakt worden. De vierde verdachte, een 31-jarige man, kwam aanlopen en ook hij kon in de boeien worden geslagen. Een van de vrouwen is toen overgedragen aan een onbekende burger die hielp bij de aanhouding. Deze vrouw probeerde ook nog tevergeefs te vluchten richting de Koemarkt. De dieven verklaarde aan de politie dat zij zich met de auto verplaatsten en dat deze geparkeerd stond op de Gedempte gracht in Purmerend. Agenten spoorden de auto op en hielden de bestuurder aan. In de auto lag een grote hoeveelheid gestolen parfums die in beslag zijn genomen. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld en worden binnenkort voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Burgerparticipatie

Dankzij de hulp van een burger konden de agenten ook de vierde verdachte aanhouden. De politie wil graag in contact komen met deze man. Kent of bent u de hulpverlenende burger? Neemt u dan contact op via: 0900-8844. Het belang van burgers bij de opsporing van verdachten is erg groot. Daarom verzoekt de politie altijd alert te blijven op verdachte situaties of personen en daarvan direct melding te doen om zo gezamenlijk aan een veiliger leefomgeving te werken!