Save the Children stelt 25.000 euro beschikbaar voor noodhulp Pakistan

05/08/2010 14:54

Save The Children Nederland

Save the Children stelt 25.000 euro beschikbaar voor noodhulp Pakistan

Kinderrechtenorganisatie Save the Children stelt onmiddellijk 25.000 euro uit het KinderNoodhulpFonds beschikbaar voor de slachtoffers van de ramp in Pakistan. Uit cijfers van de Verenigde Naties blijkt dat bijna een miljoen mensen hun huis hebben verloren en op de vlucht zijn geslagen voor het water.

Zware moessonregens teisteren het noorden van Pakistan met hevige overstromingen tot gevolg. De autoriteiten in Pakistan hebben nieuwe waarschuwingen voor overstromingen uitgegeven nu de moesson regens aanhouden en andere delen van het land bedreigen. De behoefte aan noodhulp neem met het uur toe. "Duizenden kinderen hebben alles verloren", aldus Holke Wierema, directeur van Save the Children. "Deze kinderen hebben dringend behoefte aan voedsel, onderdak en medische zorg." Bijna twee miljoen mensen hebben dringend behoefte aan voedsel, aldus het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties.

Save the Children werkt samen met het Wereldvoedselprogramma en distribueert voedselpakketten aan de getroffen bevolking in afgelegen delen van de Swat Vallei. Dit is één van de activiteiten van de grootschalige hulpoperatie van Save the Children waarvoor in de eerste 6 maanden $ 15 miljoen nodig is. Daarmee geeft Save the Children hulp aan 600.000 mensen, waaronder 300.000 kinderen. Naast het uitdelen van voedsel distribueert Save the Children ook materiaal voor tijdelijk onderdak en hygiëne kits, tevens bieden we medische zorg en zetten we kindvriendelijke plaatsen op.

Giro 809 staat open voor hulp aan de slachtoffers.





http://www.savethechildren.nl