Gemeente Zoetermeer

Fotowedstrijd: biodiversiteit in beeld

logo duurzaam zoetermeer
Veel mensen genieten van de natuur: een vlinder die rondfladdert, wilde bloemen in de berm of zingende vogels in de tuin. Ook in Zoetermeer. De gemeente vraagt haar inwoners deze ontmoetingen met de natuur te fotograferen om zo aandacht te vragen voor een van de grootste milieuproblemen van deze tijd: de wereldwijde vermindering van biodiversiteit. Wie de rijkdom, schoonheid en/of het belang van alles wat leeft in de Zoetermeerse natuur zo origineel mogelijk fotografeert, wint een ballonvaart.

Stuur uw digitale foto voor 15 oktober 2010 naar biodiversiteitinbeeld@zoetermeer.nl.
Lees meer over de fotowedstrijd `Biodiversiteit in beeld'

Biodiversiteit
De gemeente Zoetermeer schrijft deze fotowedstrijd uit in het kader van het jaar van de biodiversiteit. Biodiversiteit omvat alles wat leeft op aarde, zoals planten, dieren en mensen. Alle organismen leven in een complex netwerk met elkaar samen en zijn zo met elkaar verbonden. Helaas sterven over de hele wereld steeds meer soorten uit. Hierdoor komt de stabiliteit van het leven in gevaar. Deskundigen zien dit als het grootste milieuprobleem van deze tijd. Daarom hebben de Verenigde Naties 2010 uitgeroepen tot het `Jaar van de Biodiversiteit'. Ook de gemeente besteedt dit jaar in het kader van Duurzaam Zoetermeer extra aandacht aan biodiversiteit. Het hele jaar organiseert zij activiteiten die biodiversiteit centraal stelt. Lees meer over Duurzaam Zoetermeer.

U kunt via www.wildewijdewereld.nl iedere dag een kijkje in de natuur nemen. Het Museon heeft dit uitgebracht ter gelegenheid van het Internationaal Jaar van de Biodiversiteit 2010. U kunt zich er ook op abonneren.