Gemeente Maassluis

Hennepkwekerij net op tijd ontmanteld

Politieagenten van district Waterweg-Noord en medewerkers van de gemeente Maassluis hebben woensdagmiddag 4 augustus in een flat aan de Burgemeester Wesselinkstraat een hennepkwekerij opgerold. Ze waren er net op tijd bij, want de planten waren al geoogst. De henneptoppen, die te drogen waren gelegd, waren bij elkaar tien kilo zwaar en hadden een straatwaarde van zo'n 35.000 euro.

Naast de toppen trof het team de benodigde apparatuur aan zoals afzuigers, ventilatoren en koolstoffilters. De telers gebruikten niet-geaarde bedrading en contactdozen. Daarnaast hadden ze trafo's tegen houten betimmering geplaatst, wat zeer brandgevaarlijk is. Bovendien werden de planten in de kamers besproeid, dit kan leiden tot elektrocutie.

De oogst is in beslaggenomen en nog diezelfde dag bij de AVR vernietigd.

Risico's

De drie Waterweggemeenten, waaronder de gemeente Maassluis, werken sinds 2008 samen met de politie Rotterdam-Rijmond, Stedin en woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen. Hennepkwekerijen vormen risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil.

Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of als u onbekend wilt blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Mensen die betrapt worden, draaien op voor de kosten van de ontmanteling.