Gemeente Bergambacht


Geslaagde woningverkoop met Koopgarant Het Touwhuys


---

QuaWonen en de gemeente Bergambacht proberen samen al geruime tijd om de kansen voor jongeren en starters op de woningmarkt te vergroten. Geschikte koopwoningen zijn voor deze groep vaak onbereikbaar vanwege hoge prijzen en een beperkt aanbod. Dus werden, in navolging van project De Villa aan de Pallisade, nu ook de woningen in Het Touwhuys aan de Gaspeldoorn verkocht onder Koopgarantvoorwaarden.

De belangstelling voor de zeventien nieuwe appartementen was groot. Maar liefst tachtig starters, met een leeftijd tot en met 35 jaar, bezochten begin dit jaar de informatiebijeenkomst. Inmiddels zijn alle appartementen verkocht. De woningen zijn hartstikke mooi, lekker ruim en met verkoopprijzen tussen de 130.130 en 167.860 v.o.n. is het financieel ook goed te doen, aldus koper Eelco Stalenburg.

Lage verkoopprijzen
De verkoopprijzen konden relatief laag blijven, omdat de gemeente bij de verkoop van de gronden geen maximale grondopbrengst nastreefde. Daarnaast bood QuaWonen de woningen aan onder Koopgarantvoorwaarden. Kopers krijgen een korting (in dit geval 23 procent) op de getaxeerde woningwaarde. Verder kent Koopgarant een terugkoopregeling. Dit betekent dat QuaWonen de woning terugkoopt als bewoners willen verhuizen. Winst of verlies wordt gedeeld volgens een vooraf bepaalde verdeelsleutel.

Woonvisie K5
Alle kopers van de Koopgarantappartementen komen uit de Krimpenerwaard, onder wie dertien inwoners van de gemeente Bergambacht. Hiermee geeft de gemeente invulling aan een belangrijke doelstelling uit de Woonvisie K5. In deze visie wordt benadrukt dat het belangrijk is dat starters in de Krimpenerwaard blijven wonen en wordt ingezet op het vergroten van hun kansen door onder andere Koopgarant.

Voortgang bouw Het Touwhuys
De bouw van het appartementengebouw is in december 2009 begonnen. De nieuwe eigenaren ontvangen naar verwachting medio 2011 hun huissleutel.

---