Politie Gelderland-Midden

Wageningse slachtoffer van diefstal na bezoek messenslijper
Publicatiedatum: 5-8-2010 15:14:03

WAGENINGEN- Een 74-jarige Wageningse is woensdagmiddag 4 augustus slachtoffer geworden van diefstal geld nadat er een tot dusver onbekende man aan de deur was geweest om messen te slijpen. De man zou na de bewezen diensten ongeveer 200 euro uit de portemonnee van het slachtoffer hebben gegrist waarna hij weg ging. De politie waarschuwt inwoners van Wageningen alert te zijn op dit soort praktijken.

De man kwam rond half drie bij de Wageningse aan de deur en bood zijn diensten aan namens de Messenslijperij waar de man zou werken. Het slachtoffer zou een aantal messen hebben meegegeven en vroeg de man naar de kosten van het slijpen. De onbekende man zou hebben aangegeven de prijs nog niet te weten en dit na te moeten vragen bij zijn baas. Hij zou later op de middag terug komen met de geslepen messen. Ongeveer drie kwartier later kwam de messenslijper de inmiddels geslepen messen terug brengen en vroeg 75 euro voor zijn diensten. Het slachtoffer zou gezegd hebben dit te duur te vinden waarna de man geld uit haar portemonnee pakte en de woning verliet met ongeveer 200 euro. De Wageningse meldde het voorval direct bij de politie waarbij ze aangifte deed van de diefstal. De agenten hebben nog naar de man uitgekeken maar troffen hem niet meer aan.

Signalement
Volgens het slachtoffer zou het gaan om een blanke man rond de 35 jaar. Hij zou ongeveer 1.75 lang zijn en een smal postuur hebben. De onbekende had rood haar en een rood gekleurd gezicht. Hij zou die woensdag een blauwe spijkerboek en een grijs vest hebben gedragen. De politie roept getuigen op, die de man hebben gezien, dit te melden bij de politie. Ook vraagt de politie inwoners, die ook slachtoffer zijn geworden van dit soort praktijken, contact op te nemen met de politie via 0900-8844.
(086503)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---