Politie Rotterdam Rijnmond

OP MAN

POLITIE ONDERZOEKT OVERVAL OP MAN

Datum publicatie: 05-08-2010 15:50

ROTTERDAM-WEST - De politie onderzoekt een overval op een inwoner uit Volkel die woensdagmorgen plaatsvond.

Een 51-jarige inwoner uit Volkel is rond half twaalf in een berging van een woning aan de Volmarijnstraat overvallen.

De man had via Marktplaats contact over scooteronderdelen. Met de verkoper werd afgesproken dat hij de goederen woensdagmorgen kwam halen. Samen met zijn 15-jarige dochter reisde de man af naar Rotterdam. Bij de woning aangekomen belde de man aan waarop hij door de 'verkoper' te woord werd gestaan. Zijn dochter bleef in de auto achter.

Berging
Volgens de verkoper lagen de goederen in een berging waarna de man meeging. In de berging gekomen werd de man van achteren overvallen en onder bedreiging van vermoedelijk een vuurwapen tegen de grond gewerkt. Hier werden zijn armen op zijn rug getaped en werd zijn mond dichtgeplakt. Het contante geld dat de man bij zich had en zijn horloge werden door vermoedelijk twee verdachten meegenomen.

Onderzoek
De man wist zich korte tijd na de overval te bevrijden en liep naar zijn auto. Beduusd van hetgeen hem was overkomen reed hij vervolgens weg. Terhoogte van het benzinestation op de 's-Gravendijkwal kwam hij bij zinnen en belde de politie. Zij stelden een onderzoek in en vingen de man en zijn dochter op.

De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld waaruit ondermeer is gebleken dat de woning aan de Volmarijnstraat te koop staat. De politie is nog op zoek naar personen die getuige zijn geweest van deze overval. U kunt bellen met telefoonnummr 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.