Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding voor belediging

Nijmegen, 05-08-2010 o Mountainbikers van politie zagen woensdagavond op de Vlaamsegas een hen bekende man, van 30 jaar uit Nijmegen, uit een blik bier drinken. Zij spraken hem op zijn gedrag aan en zegden een bekeuring toe. Vervolgens gedroeg de Nijmegenaar zich zodanig dat hij geboeid naar het politiebureau is overgebracht voor belediging van agenten in functie.

De agenten vertelden de 30-jarige dat hij naast de bekeuring voor het drinken van alcohol op straat een gebiedsontzegging zou krijgen voor het gebied centrum. Voor een ander deel van de stad had de man al een gebiedsontzegging. Om hem deze uit te reiken moest hij mee naar het politiebureau. Daarop reageerde de man vervelend en beledigde de bikers diverse keren ten overstaan van omstanders. Ondanks waarschuwingen om mee te werken gaf de verdachte daaraan geen gehoor. Uiteindelijk besloten de agenten om hem te boeien. De Nijmegenaar bleef zich ook toen nog verzetten.

De 30-jarige werd ingesloten voor verhoor. Donderdagmiddag is hij weer in vrijheid gesteld. Proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. (08)

Laatst gewijzigd 05-08-2010 16:28 | © Regio Gelderland-Zuid |