Politie Twente

Persberichten Politie Twente donderdag 5 augustus 2010

Autobrand, politie roept op om alert te zijn Almelo
Woensdag 4 augustus is er een autobrand geweest aan de George Breitnerstraat in Almelo.

Rond 23.48 uur werd er melding gedaan van de autobrand. Met behulp van een brandblusser konden de agenten de brandende auto doven.

Politie Twente roept mensen op alert te zijn bij autobranden in Almelo en als er zaken zijn die ze niet vertrouwen direct contact op te nemen met de politie via 0900 - 8844 of anoniem via 0800 - 7000. De politie neemt ook de brand van 1 augustus mee in het lopende onderzoek. (2010070484)

Winkeldievegge aangehouden

Almelo

Woensdag 4 augustus rond 16.30 uur kwam er bij de politie een melding binnen van winkeldiefstal bij een parfumerie aan De Galerij in Almelo. Agenten werden door het personeel gewezen op de verdachte, een 38-jarige vrouw uit Almelo, die zich inmiddels in een kledingwinkel bevond. Hierop werden haar tassen gecontroleerd en werden cosmetica, parfums en kleding aangetroffen. De Almelose werd aangehouden en is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (2010070432)

Derde keer met teveel alcohol achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Losser

Woensdagmiddag 4 augustus omstreeks 9.30 uur controleerden agenten, op de Smalmaatstraat in Losser, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 62-jarige man uit Losser, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,25 promille uit. Omdat dit de derde keer was dat de man onder invloed van alcohol een auto bestuurde, werd zijn rijbewijs ingevorderd en opgestuurd naar de RDW voor een aanvraag van rijgeschiktheid. (2010070261)

Fietsdief op heterdaad betrapt Enschede

Een 44-jarige Enschedeër werd op 5 augustus rond 0.30 uur op heterdaad betrapt op diefstal van een damesfiets.

Een politieman zag de verdachte met de afgesloten damesfiets op het Stationsplein staan. Toen hij de man aansprak vertelde deze dat de fiets van zijn vrouw was en dat de sleutel zoek was. Na enig doorvragen door de politieman raakte de verdachte verstrikt in zijn eigen leugens en bekende uiteindelijk dat hij de fiets zojuist had weggenomen uit de stalling bij het station.

De man werd aangehouden en ingesloten. 2010070482

Aangehouden voor bezit pepperspray Oldenzaal

Op 4 augustus rond 21.30 uur, troffen surveillerende agenten op de Schipleidelaan een geparkeerde auto aan met een Engels kenteken. In de auto zaten drie 18-jarige mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Toen de agenten deze mannen controleerden, zagen zij een bus pepperspray in het geopende handschoenenkastje liggen. Hierop werden de drie mannen aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. 2010070477