Politie Gelderland-Zuid

Geslaagde zoekactie na inbraakmelding

Twee man aangehouden

Nijmegen, 05-08-2010 o In de nacht van woensdag op donderdag maakte rond 03.00 uur een alerte getuige melding van een bedrijfsinbraak. Dit bleek aan de Van Peltlaan, in een winkelcomplex ter hoogte van de Archimedesstraat. De politie ging er met diverse eenheden heen om poolshoogte te nemen. Toen één van de surveillanceauto's arriveerde, zagen de agenten ineens twee personen wegrennen. De zoekactie die volgde was succesvol.

De twee mannen gingen er via een steeg tussen woningen vandoor richting de Buys Ballotstraat. Al rennend wisten de agenten één van de mannen te achterhalen, die werd meteen aangehouden. De politie zette een gebied af waarbinnen gezocht werd naar de andere weggevluchte persoon. De man werd even later verstopt tussen de struiken gevonden.

Divers sporenonderzoek
De aangehouden verdachten zijn een 22-jarige inwoner van Nijmegen en een 26-jarige Beuningenaar. Bij de fouillering van de mannen kwamen autosleutels tevoorschijn. Die bleken van een in de buurt geparkeerd voertuig. De politie heeft de auto verder onderzocht en een aantal spullen die erin lagen, zoals divers gereedschap, voor sporenonderzoek in beslag genomen.

Bij de winkel zelf constateerden de politieagenten dat een ruit vernield was. Ook troffen zij meerdere goederen aan die uit de winkel afkomstig bleken te zijn. Een stuk ruit plus een voorwerp, waarmee vermoedelijk de ruit is ingegooid, zijn voor het sporenonderzoek meegenomen.

Verdachten zitten vast
Namens de winkel is inmiddels aangifte gedaan. De verdachten zijn ingesloten op het politiebureau, in verzekering gesteld en worden verhoord. Donderdagmorgen hielden agenten op de Van Peltlaan en de Voltastraat een buurtonderzoek.
Het politieonderzoek wordt voortgezet.
(08)

Laatst gewijzigd 05-08-2010 17:42 | © Regio Gelderland-Zuid |