Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 05-08-2010

Man aangehouden voor gebruik legitimatie broer

BREDA: Medewerkers van het kantoor van de Belastingdienst aan de Gasthuisvelden alarmeerde woensdag de politie. Op het kantoor had zich een man gemeld voor het afhalen van een sofinummer. Hij legitimeerde zich, maar de foto op de documenten kwam niet overeen met het uiterlijk van de man. De politie hield de 43-jarige man uit Dordrecht even voor 15.00 uur aan. Hij verklaarde op het politiebureau dat hij inderdaad niet de eigenaar was van de documenten. De papieren zouden van zijn broer zijn en de verdachte zou de man hebben willen helpen. Na verhoor is de man met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Politie vindt ruim 43 kilo hennep in bestelbus

ETTEN-LEUR: Woensdagochtend controleerde de politie de bestuurder van een bestelbusje op het Trivium. Bij het aanspreken van de 20-jarige Kaatsheuvel roken de agenten een hennepgeur. Het voertuig van de man werd doorzocht en hierin werden twee grote tassen vol met pakketten hennep aangetroffen. De 20-jarige man is aangehouden en in verzekering gesteld. De man verklaarde dat de bus niet van hem was en hij niet wist wat hij vervoerde.
De aangetroffen hennep werd door de politie in beslag genomen. Na weging bleek dat het ging om ruim 43 kilo ongedroogde hennep. De drugs zullen worden vernietigd.

Man aangehouden voor bedreiging

BREDA: De politie hield donderdagochtend een 59-jarige man uit Breda aan voor bedreiging. Eind juli deed een 37-jarige bewoner van de Rithsestraat aangifte van bedreiging. De man verklaarde al langere tijd in een burenruzie verwikkeld te zijn, waarbij al langere tijd
stelselmatig bedreigingen en beledigingen werden geuit. De politie stelde een onderzoek in en hield donderdag de 59-jarige man aan. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt man aan in verband met hennepkwekerij

BREDA/TILBURG: De politie hield woensdag rond 20.00 uur een 49-jarige man uit Breda aan voor betrokkenheid bij een hennepkwekerij. De kwekerij, die gevestigd was in een pand aan de Postelse Hoeflaan in Tilburg, werd begin maart ontdekt. De kwekerij met ruim 200 planten werd ontmanteld en de politie deed onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij. Uit dit onderzoek bleek dat de 49-jarige man te boek stond als huurder van het pand. De man, die niet in de woning verbleef, werd gesignaleerd en de politie trof hem woensdag op de Nijverheidssingel aan. Hij was in bezit van 13 bolletjes cocaïne. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij verklaarde dat hij de woning niet had gehuurd. Men zou onterecht gebruik hebben gemaakt van zijn identiteit.
De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Auto's weg bij woninginbraken

BREDA: Onbekenden braken tussen woensdag 23.30 uur en donderdag 07.15 uur in in een woning aan de Loopakker. De inbrekers verbraken het slot van de voordeur en namen uit de woning sleutels weg van een bestelbus. De Renault Kangoo met kenteken 1-VNF-71 is door de politie
internationaal als gestolen gesignaleerd. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Vanuit een woning in de Magnoliastraat werden donderdag tussen 09.00 uur en 12.00 uur de sleutels van een zwarte BMW 320 met kenteken 70-RR-LS weggenomen. De daders braken de voordeur van de woning open en namen de autosleutels weg. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen en de auto is internationaal als gestolen gesignaleerd. De politie heeft een buurtonderzoek gedaan.

SINT WILLEBRORD: Ook bij een woninginbraak in de Bremstraat is een auto weggenomen. De daders verbraken een rolluik en een raam en namen binnen autosleutels weg. Uit de inpandige garage is vervolgens een grijze Mercedes C180 weggenomen. De auto, met kenteken 73-GDN-9, is
weggenomen. De auto is internationaal als gestolen gesignaleerd en de politie heeft onder andere een buurtonderzoek verricht.

Beroofde Belg blijkt mogelijk opgelichte drugstoerist

BERGEN OP ZOOM/BREDA: De politie kreeg woensdagavond melding van een beroving. Het 22-jarige slachtoffer uit België verklaarde dat hij vanuit zijn woonplaats naar Breda was gereden om een auto te kopen die hij op internet had gezien. De man kwam nabij de Ettensebaan in contact met de eigenaar van de auto. Deze verzocht hem achter hem aan te rijden. Op de Haagdijk stopte de bestuurder en sprak de 22-jarige man aan. Hij zou hem hierbij hebben bedreigd met een mes en hem hierbij een geldbedrag van enkele duizenden euro's hebben afgedreigd. Bij de benadeelde in de auto zat zijn 33-jarige oom.
De politie ging op zoek naar de auto waar de daders in zouden rijden en trof het voertuig korte tijd later aan in de Mercuriusstraat Noord in Bergen op Zoom. De 24-jarige bestuurder van het voertuig, een inwoner van Bergen op Zoom, is aangehouden. Deze man verklaarde dat de Belgen een hoeveelheid hennep wilde kopen. Hij had met een bekende het plan opgevat de twee op te lichten en hebben hen toen een pakket kranten met een klein stukje hennep erin verkocht voor een flink geldbedrag. Hij ontkende het tweetal te hebben beroofd. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 05-08-2010 17:55 | © Regio Midden en West Brabant |