Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 05-08-2010

8 aanhoudingen na vernielingen aan bestrating

RAAMSDONKSVEER: Een medewerker van de buitendienst van de gemeente Geertruidenberg betrapte woensdagmiddag een groepje jongeren op vernielingen. De man zag dat de groep aan de Breetweerlaan tegels uit de bestrating haalde en deze in de vijver gooide en kapot gooide. De medewerker maakte foto's en sprak de groep aan. De man alarmeerde de politie en deze hield 8 jongeren uit Raamsdonksveer, Geertruidenberg en Berkel-Enschot aan. De verdachten, in de leeftijd van 12 tot 15 jaar zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hierna zijn ze in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt dossier opgemaakt. In verband met hun leeftijd zijn de ouders van de verdachten in kennis gesteld.

Man aangehouden voor heling en wapenbezit

OOSTERHOUT: De politie hield woensdag aan het begin van de middag een 19-jarige Oosterhouter aan voor heling en het bezit van vuurwapens. De verdachte is in Molenschot aangehouden. Hier werd zoeking gedaan. Hierbij werden meerdere vuurwapens en munitie in beslag genomen. Ook werden er goederen in beslag genomen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De politie kwam de man op het spoor nadat meerdere meldingen binnen kwamen dat de man in bezit was van een vuurwapen. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Auto weggenomen bij woninginbraak

KAATSHEUVEL: Inbrekers namen donderdag een auto weg bij een woning aan het Kempenland. De daders boorden een gaatje in een raam aan de voorzijde van de woning en kwamen zo binnen. Uit de woning werden onder andere computerapparatuur en autosleutels weggenomen. Met behulp van de sleutels werd de bijbehorende auto, een grijze Suzuki Swift met kenteken 46-HLP-6 meegenomen. De inbraak vond plaats tussen 02.30 uur en 11.30 uur. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

OOSTERHOUT: Bewoners van een woning aan het Dagpauwoog overkwam hetzelfde. Tussen 00.15 uur en 07.30 uur boorden een gaatje in de tuindeur van de woning en namen uit de woning autosleutels weg. Hiermee werd de auto weggenomen. Het gaat om een zwarte BMW 535 GT met kenteken 66-LDS-5. Het voertuig heeft unieke antraciet-chromen velgen met spaken in Y-vorm. De politie nam aangifte op van de gedupeerde en heeft een buurtonderzoek uitgevoerd. De auto is internationaal als gestolen gesignaleerd.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 05-08-2010 17:57 | © Regio Midden en West Brabant |