Ingezonden persbericht

Hilversum, 5 juli 2010

3 uit de kast

Nederland 3 een weekend lang helemaal gay

Van 5 tot en met 8 augustus vindt de jaarlijkse Gaypride plaats in Amsterdam. Met drie films, een documentaire en het verslag van de wereldberoemde Canal Parade hult Nederland 3 zich een weekend lang in het roze.

Programmering 3 uit de kast

Beautiful Thing (AVRO)

Beautiful Thing is de verfilming van een succesvol toneelstuk over de prille liefde tussen de twee buurjongens Jamie en Ste in een buitenwijk van Londen. Jamie (Glen Berry) is een tiener die het niet makkelijk heeft op school, en die een oogje heeft op zijn klasgenootje Ste (Scott Neal). Ste probeert zijn gevoelens nog enige tijd voor de buitenwereld te verbergen. Maar dat wordt hem uiteindelijk onmogelijk gemaakt wanneer Leah, een buurmeisje, een gerucht verspreidt.

Vrijdag 6 augustus 23.40 uur

Het Uur van de Wolf: Freddie Mercury privé (NPS)

Documentaire over de minder bekende aspecten uit het leven van Freddie Mercury, de energieke en flamboyante zanger van Queen. Mercury's naasten praten vrijuit over zijn passie voor muziek, zijn jeugd, homoseksualiteit, zijn laatste levensdagen en zijn dood. Een gevoelig portret van de onzekere en kwetsbare mens achter de gedreven artiest Mercury.

Zaterdag 7 augustus 20.30 uur

Canal Parade bij de AVRO

Een bijzondere reportage over de festiviteiten rond en op de Canal Parade en de Amsterdamse grachten. Van Drag Queen tot toeschouwer op de wal, iedereen met zijn/haar verhaal zien we terug in deze feestelijke uitzending. Daarnaast is er voor de kijkers ook de mogelijkheid om mee te doen aan een unieke test die speciaal ontwikkeld is voor het programma.

Zaterdag 7 augustus 21.30 uur

Brokeback Mountain (VARA)

Brokeback Mountain is de geschiedenis van een liefde tussen twee jonge cowboys. Tijdens een seizoen in de open lucht, waar Ennis (Heath Ledger) en Jack (Jake Gyllenhaal) voor hun werk over honderden schapen waken, ontstaat er iets tussen de mannen. Daarna is er geen weg meer terug. Wat Ennis en Jack voor elkaar voelen, is een verslavende combinatie van liefde, genegenheid en lust. Als het seizoen voorbij is proberen ze uit alle macht een gewoon bestaan op te bouwen. Ledger en Gyllenhaal werden genomineerd voor een Oscar, regisseur Ang Lee mocht een regie-Oscar mee naar huis nemen.

Zaterdag 7 augustus 22.10 uur

Get Real (BNN)

In de comedy Get Real staat Steven centraal, wiens opspelende hormonen niet naar meisjes uitgaan, maar naar jongens. Steven valt voor de populaire jongen van de school, John Dixon. Hij is mooi, sportief en gaat met een fotomodel. Dan blijkt dat Steven's gevoelens voor John beantwoord worden. John kan echter zijn homoseksualiteit moeilijker accepteren dan Steven en wil hun relatie geheim houden. Steven's situatie, waarin hij zichzelf en zijn verliefdheid altijd verborgen moet houden voor ouders, school en vrienden, kan hij niet langer volhouden en hij neemt een moedige stap.

Zondag 8 augustus 23.10 uur

Extra; speciale aandacht voor Gay Pride in On Air (NCRV)

On Air, gepresenteerd door Harm Edens, behandelt live vanaf Schiphol de actualiteit van de dag met gasten op het gebied van cultuur, sport en politiek. On Air zal op vrijdag 6 augustus speciale aandacht besteden aan de Gaypride en de programmering van 3 uit de kast.

Vrijdag 6 augustus 22.00 uur



Ingezonden persbericht