NCRV

Achter de voordeur

Gelukkiger met minder en een Friese Aziaat in NCRV Achter de voordeur.

Donderdag 5 augustus

21.35 uur Nederland 2

De uit Thailand afkomstige Sunti Bosma (22) woont bijna zijn hele leven in Friesland. Hij spreekt vloeiend Fries en is daarnaast succesvol in o.a. de vechtsport Taekwondo. Dit is ook de enige link met zijn Aziatische achtergrond. De behoefte om zijn biologische ouders te leren kennen heeft Sunti niet want voor hem zijn zijn Friese ouders zijn échte ouders. Binnenkijker

Inge vraagt zich af of dit altijd zo zal blijven, want je wilt toch weten waar je vandaan komt?

Ingrid van Oosterhout (50) is nu 7: jaar gescheiden van haar vriend met wie zij twee dochters heeft. In haar leven voor de scheiding, leidde Ingrid een luxe leventje. Haar vriend was accountant en later succesvol in onroerend goed. Nu woont ze met twee haar twee dochters in een veel kleiner huis in Voorschoten en heeft een stuk minder te besteden. Maar ondanks dat voelt ze zich veel gelukkiger.

Hadden haar buren dit achter haar gezocht?

Wat is het verhaal van de buren bij jou in de straat? Weet jij wie je buurman écht is? Klopt het wel wat je van hem denkt? In deze nieuwe serie van Achter de voordeur nemen buren weer een kijkje in elkaars huis en elkaars leven, en dat levert vaak bijzondere ontmoetingen op.