Ingezonden persbericht



---


Persbericht, 3 augustus 2010

Presentatie van de Dutch Design Workspace

PechaKucha Night in het Dutch Culture Centre in Shanghai

Op 5 augustus zal in het Dutch Culture Centre in Shanghai de PechaKucha Night plaatsvinden. PechaKucha is een wereldwijd networking event voor de creatieve industrie. PechaKucha Night Shanghai presenteert het nieuwe platform voor creatieve uitwisseling tussen China en Nederland: de Dutch Design Workspace.

De Dutch Design Workspace is een incubator voor de Nederlandse creatieve sector in Shanghai. De Workspace biedt een werkplek aan Nederlandse ontwerpers die zich op de Chinese markt willen begeven. Zij worden bij hun eerste stappen op deze markt bijgestaan middels een speciaal programma op het gebied van lokale marketing, relatiebeheer en bescherming van copyright. Het programma verleent ook steun aan Chinese ontwerpers die geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling van een nauwere band met Nederland. De Dutch Design Workplace is gevestigd in het Dutch Culture Centre, in het centrum van Shanghai. Het Dutch Culture Centre biedt tijdens de Wereld Expo zes maanden lang Nederlandse cultuur en is net als de Dutch Design Workspace gericht op een duurzame samenwerking tussen de Nederlandse en Chinese cultuurprofessionals. De Workspace is vanaf nu operationeel.

PechaKucha en het Dutch Culture Centre
De presentatie van de Dutch Design Workspace vindt plaats tijdens de PechaKucha Night op 5 augustus waar creatieve geesten hun ideeën presenteren volgens de '20x20 formule': men presenteert zijn idee of ontwerp in 20 slides van elk 20 seconden. Pecha Kucha vindt in principe altijd plaats op creatieve lokaties in steden wereldwijd. In Shanghai is dat nu het Dutch Culture Centre.

Het Dutch Culture Centre is een officieel onderdeel van de Expo en biedt zes maanden lang Nederlandse cultuur. Augustus is de laatste maand. Behalve de PechaKucha Night zijn in het DCC nog exposities te zien van het Nederlands Fotomuseum en v2_, is er een festival van Nederlandse animatiefilms door Holland Film en Eye, en zijn er nog optredens van onder andere Emio Greco, Pere Faura en Amsterdam Sinfonietta.

Het volledige programma van het Dutch Culture Centre is te vinden op www.2010dcc.com. Daar vindt u ook meer informatie over de PechaKucha Night.

Ook op de DCC-site het interactief videodossier waarin de Nederlandse gasten van het DCC vertellen over hun ervaringen in China.


---

Noot voor de redactie -

Ingezonden persbericht