Politie Drenthe

Donderdag 5 augustus 2010

Provincie Drenthe, 05-08-2010

Inbraak in cafetaria

ASSEN In de vroege woensdagochtenduren vond er een inbraak plats in cafetaria Havenkade aan de Industrieweg. Om binnen te kunnen komen werd de toegangsdeur geforceerd. Er werd niets ontvreemd. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt man aan voor mishandeling

ASSEN Woensdagmiddag hield de politie op het Koopmansplein een 28-jarige Assenaar aan. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor zijn 19-jarige vriendin in de Oude Molenstraat te hebben mishandeld. De verdachte meldde zich vrijwillig. De politie stelt een onderzoek in.

Aanrijdingen met letsel

EMMEN Woensdagmiddag sloeg door onbekende oorzaak een personenauto op de Balingerbrink over de kop. Een gezin uit Amstelveen kwam met de schrik vrij. De bestuurder werd voor controle in verband met nekklachten in het ziekenhuis onderzocht.

COEVORDEN Woensdagmiddag raakte een 21-jarige uit Coevorden afkomstige bestuurder licht gewond bij een aanrijding op de Eendrachtstraat. Door onbekende oorzaak raakte hij in een bocht in de slip en kwam tot stilstand tegen een boom. De man werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De auto was total loss.

Insluiper aangehouden

HOOGEVEEN Een 37-jarige Hoogevener werd woensdagavond door de politie in zijn woning aangehouden. Een getuige had gezien dat de man uit een niet afgesloten schuurtje bij een woning in de Tapuitlaan goederen wegnam. De politie stelt een onderzoek in.

Alcohol in het verkeer
ASSEN Woensdagavond kreeg de politie een melding van een gevallen bromfietser op de Maria Montessoriweg. Ter plaatse zat de man al in de ambulance en moest met lichte verwondingen overgebracht en opgenomen worden in het WZA. In verband met alcoholgebruik werd daar een bloedproef genomen.

EMMEN Woensdagavond bekeurde de politie een 60-jarige man uit Roswinkel. Deze werd op de Wolfsbergenweg gecontroleerd omdat hij als autobestuurder slingerend reed. Hij bleek onder invloed, 550 ug/l, te verkeren. Tevens bleek dat zijn rijbewijs ongeldig verklaard was.

Inbraak in school

EMMEN In de nacht van woensdag op donderdag vond er een inbraak plaats in het Drenthe College aan de Ubbekingecamp. Een ruit werd ingegooid waarna uit een lokaal een computer werd gestolen ter waarde van 500 euro. De schade aan het raam bedraagt 200 euro.

Extra alcoholcontroles bij evenementen

ZUIDWOLDE De politie houdt tijdens en na afloop van evenementen in De Wolden extra alcoholcontroles. De alcoholcontroles van de politie worden gepland op basis van de gemeentelijke evenementenkalender. Deze afspraak hebben de chef basiseenheid van de politie en de burgemeester gemaakt.

Het uitvoeren van de controles is een uitvoeringsactiviteit van het veiligheids- en alcoholbeleid van de gemeente. De afstemming tussen gemeente en politie zorgt ervoor dat controles effectief kunnen worden ingezet.

Burgemeester, Peter Snijders: Het kan gebeuren dat bij evenementen veel gedronken wordt, we willen voorkomen dat hierdoor ongelukken ontstaan. We hopen dat de controles een preventieve werking hebben. De geplande controles van de politie zijn een goede vorm van samenwerking tussen gemeente en politie in het kader van integraal veiligheidsbeleid. Ik ben erg tevreden over deze goede samenwerking.