Doorbraak technologie: vliegende boot/auto

05/08/2010 08:30

Dutch Aero Technics

Vorig jaar stond de pers bol van de belofte dat er een vliegende auto was uitgevonden, hele snelwegen werden afgezet en iedereen moest het weten. Maar nu is hij er! De toekomst begon vandaag!

In 2009 had uitvinder Joop de Kock het idee om een vliegtuig met een boot te combineren teneinde een veiliger en zuinigere manier van transport te realiseren.

Dutch Aero Technics heeft positieve windtunnel resultaten geboekt en hiermee de "proof of concept" in handen van een techniek die het werkelijk mogelijk maakt om te kunnen vliegen.

De techniek maakt het zelfs goedkoper in verbruik en is veilig in gebruik.

De inmiddels in meer dan 145 landen geoctrooieerde technologie is te gebruiken voor onder andere auto's, boten en treinen.

Deze techniek werkt via het "serface piersing wing in ground effect".

Dit heeft geresulteerd in een techniek die het mogelijk maakt om op een efficiënte manier de knelpunten van het fenomeen W.I.G (wing in ground) effect het hoofd te bieden.

Door deze vinding is het tevens mogelijk het aandrijfgedeelte in het water te houden wat als voordeel heeft dat er minder toeren nodig zijn om voortstuwing te genereren.

Neveneffect hiervan is dat er met minder milieu belastende fossiele brandstoffen gevlogen kan worden, zoals bijvoorbeeld diesel ipv kerosine.

In 2006 zijn de laatste initiatiefnemers/kartrekkers, gestopt met het ontwikkelen van grond effect voertuigen in afwachting van nieuwe technieken.

Het innovatieve bedrijf Dutch Aero Technics heeft onlangs een wereld octrooi gedeponeerd welke de problematiek van W.I.G. toestellen het hoofd kan bieden.

Alle grond effect vliegtuiWen zijn bij afstanden onder 500km altijd zuiniger dan boten of vliegtuigen waarmee een nieuwe grote markt aangeboord wordt.

Het gevaar dat wigtoestellen uit het grond effect geraken en hierdoor crashen is door deze uitvinding verleden tijd.





http://www.dutchaerotechnics.com